Πέμπτη 23 Νοεμβρίου 2023

Aυτους που επρεπε να διωξει εδω και χρονια ο ΤΣΙΠΡΑΣ εφυγαν τωρα,,,,,Σκληρή ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για την αποστασία: “Η μόνη «διαφωνία» όσων εγκατέλειψαν σήμερα το κόμμα με το οποίο εξελέγησαν με λίστα τον Ιούνιο του 2023, είναι το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου”!
«Είναι δύσκολο ν’ απαντήσει κανείς στην πρώτη διάσπαση στην Ιστορία της Αριστεράς και του προοδευτικού χώρου που γίνεται εκτός πολιτικών οργάνων, εκτός κομματικών διαδικασιών, χωρίς πολιτικό επίδικο και χωρίς ουσιαστική διαφωνία» αναφέρει ο... ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μετά την απόφαση των 9 βουλευτών να ανεξαρτητοποιηθούν.

«Καθώς φαίνεται, η μόνη «διαφωνία» όσων εγκατέλειψαν σήμερα το κόμμα με το οποίο εξελέγησαν με λίστα τον Ιούνιο του 2023, είναι το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών για την ανάδειξη Προέδρου και η άρνησή τους να αποδεχθούν τη δημοκρατική ετυμηγορία των δεκάδων χιλιάδων μελών του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Παραμένει αναπάντητο το ερώτημα ποιοι είναι οι λόγοι και οι επιδιώξεις που οδήγησαν στην περιφρόνηση από πλευράς τους της λαϊκής εντολής» τονίζει η αξιωματική αντιπολίτευση και προσθέτει:.

«Η Ιστορία θα κρίνει. Οι αριστεροί και προοδευτικοί πολίτες επέλεξαν τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ να είναι η Αξιωματική Αντιπολίτευση στη Βουλή, η ισχυρή φωνή στην κοινωνία, στις μάχες που δίνονται για την ανατροπή των δεξιών και αντιλαϊκών πολιτικών της κυβέρνησης ΝΔ-Μητσοτάκη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, πιο κοντά στην κοινωνία, πιο ενωμένος, πιο δυνατός, με την παρακαταθήκη του Αλέξη Τσίπρα θα εκφράσει και πάλι την μεγάλη πλειοψηφία του λαού μας, σε πείσμα όσων απεργάζονται χρόνια τώρα ένα ελεγχόμενο δικομματισμό με ή χωρίς δεκανίκια».

Οι 9 βουλευτές που έφυγαν σήμερα από τον ΣΥΡΙΖΑ
Όπως έγινε γνωστό νωρίτερα σήμερα, από τον ΣΥΡΙΖΑ ανεξαρτητοποιήθηκαν οι παρακάτω εννέα βουλευτές:

Σία Αναγνωστοπούλου
Έφη Αχτσιόγλου
Χουσεΐν Ζεϊμπέκ
Νάσος Ηλιόπουλος
Δημήτρης Τζανακόπουλος
Μερόπη Τζούφη
Οζγκιούρ Φερχάτ
Θεανώ Φωτίου
Αλέξης Χαρίτσης
Εκτός από τους εννέα βουλευτές, εκτός ΣΥΡΙΖΑ τέθηκαν και 48 στελέχη του κόμματος, μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Από τους συνολικά 57 αποχωρήσαντες σήμερα, οι οκτώ είναι και μέλη της Πολιτικής Γραμματείας. Μαζί με τους βουλευτές – στελέχη της Ομπρέλας που είχαν αποχωρήσει πριν 13 ημέρες στην ΚΕ (Τσακαλώτος – Πέρκα) συγκροτούν ΚΟ.

Πηγή φωτογραφίας: iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου