Κυριακή 26 Νοεμβρίου 2023

Η Βουλή των Αντιπροσώπων των Φιλιππίνων ξεκινά επίσημη έρευνα για τους υπερβολικούς θανάτους!Σε μια εκπληκτική κίνηση, η Βουλή των Αντιπροσώπων των Φιλιππίνων ξεκίνησε επίσημη έρευνα για έναν εκπληκτικό αριθμό ανεξήγητων υπερβολικών θανάτων. Επικαλούμενος επίσημα στατιστικά στοιχεία, ο αντιπρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Dan Fernandez, εξέφρασε τις ανησυχίες που οδήγησαν σε αυτήν την έρευνα:

«Το αντίγραφο του εν λόγω ψηφίσματος, αφορά τους υπερβολικούς θανάτους που βιώσαμε στη χώρα. Θα δείξουμε ένα γράφημα που προέρχεται από τη Στατιστική Αρχή των Φιλιππίνων. Στο DOH (Υπουργείο Υγείας), σοκαρισμένοι ανακαλύπτουμε ότι υπήρξαν 262.000 υπερβολικοί θάνατοι μόνο το 2021.»

Πρόσθεσε επίσης ότι η ανησυχητική τάση συνεχίστηκε και το επόμενο έτος, “Μετά από αυτό, το 2022, υπήρχαν ακόμη 67.000 υπερβολικοί θάνατοι. Αυτοί είναι όλοι ανεξήγητοι θάνατοι (μη COVID)». Συγκριτικά, από το 2020 έως τον Νοέμβριο του 2023, ο COVID-19 έχει στοιχίσει τη ζωή σε 67.000 ανθρώπους.

Η απόφαση της κυβέρνησης να ξεκινήσει έρευνα υπογραμμίζει τη σοβαρότητα της κατάστασης και την επιτακτική ανάγκη για εξηγήσεις σε αυτούς τους υπερβολικούς θανάτους. Με τον COVID-19 να αποκλείεται ως αιτία, οι αρχές αναγκάζονται να ψάξουν αλλού για να κατανοήσουν την προέλευση αυτού του ανησυχητικού ποσοστού θνησιμότητας.

Καθώς η έρευνα εξελίσσεται, οι οικογένειες των θυμάτων παρακολουθούν στενά την διαδικασία, ελπίζοντας πως θα πάρουν απαντήσεις. Πολλές χώρες στον υπόλοιπο κόσμο που η λογοκρισία δεν επιτρέπει παρόμοιες έρευνες, περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου