Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023

Ρώσος νομοθέτης προτείνει οι BRICS να δημιουργήσουν το δικό τους διαδίκτυο χωρίς την δυτική επιρροή.


Ένας Ρώσος βουλευτής πρότεινε ότι το μπλοκ των BRICS θα πρέπει να δημιουργήσει το δικό του εναλλακτικό διαδίκτυο, χωρίς την δυτική επιρροή και λογοκρισία.

Ο Ρώσος πολιτικός Ντμίτρι Γκούσεφ, πρώτος αντιπρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της Κρατικής Δούμας, πρότεινε η Ρωσία να αναπτύξει αυτό το εναλλακτικό Διαδίκτυο σε συνεργασία με άλλα κράτη BRICS.

Ο Γκούσεφ υποστήριξε ότι αυτός ο «ενιαίος κυβερνοχώρος BRICS+ χωρίς αποκλεισμούς» προορίζεται να είναι «ένα Διαδίκτυο όπου κυριαρχούν οι παραδοσιακές αξίες και η ηθική». Σε ένα έγγραφο που υποβλήθηκε στον Maksut Shadaev, επικεφαλής του Υπουργείου Ψηφιακής Ανάπτυξης, Επικοινωνιών και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, ο Gusev πρότεινε ότι αυτό το νέο αποκλειστικό Διαδίκτυο των BRICS θα μπορούσε να εφαρμοστεί «χρησιμοποιώντας τεχνικές, οργανωτικές και πολιτισμικές δυνατότητες κοινές σε ολόκληρη την ένωση».
Άλλα μέλη των BRICS είναι δεκτικά στη δημιουργία εναλλακτικού διαδικτύου

Το παγκόσμιο Διαδίκτυο κυριαρχείται επί του παρόντος από τις Ηνωμένες Πολιτείες και άλλες ευθυγραμμισμένες με τη Δύση εταιρείες Big Tech, με τις πιο δημοφιλείς πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης και τα ειδησεογραφικά μέσα να διενεργούν λογοκρισία και προπαγάνδα.

Αυτό που δείχνουν οι πληροφορίες είναι ότι οι BRICS, που περιλαμβάνουν 11 χώρες – Βραζιλία, Ρωσία, Ινδία, Κίνα, Νότια Αφρική, Αργεντινή, Αίγυπτος, Αιθιοπία, Ιράν, Σαουδική Αραβία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα – έχουν δύο βασικούς στόχους. Το πρώτο να εκθρονίζει την υπεροχή του δολαρίου ΗΠΑ στα παγκόσμια χρηματοοικονομικά δίκτυα και το δεύτερο την κατάργηση της δυτικής επιρροής στο Διαδίκτυο.

Ο δημοσιογράφος Joshua Ramos, γράφοντας για το Watcher Guru, επεσήμανε μάλιστα πώς η δημιουργία ενός παράλληλου Διαδικτύου θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση για ένα μεγαλύτερο σχέδιο του αναδυόμενου κόσμου της ψηφιακής χρηματοδότησης .

“Τα σχέδια για έναν  κυβερνοχώρο των BRICS θα δημιουργούσαν ακόμη ένα μέσο για περισσότερη πολυφωνία σε έναν πολυπολικό κόσμο. Ωστόσο, θα έθεταν επίσης τις βάσεις για μια πιο περιεκτική και εστιασμένη στα BRICS προσέγγιση”, έγραψε ο Ράμος. “Ένα ψηφιακά συνδεδεμένο μπλοκ BRICS θα έκανε ευκολότερη την προοπτική ενός ψηφιακού νομίσματος που θα μοιράζεται το μπλοκ. Έτσι, θέτουν σε κίνηση το σχέδιο εναλλακτικού νομίσματος που συζητείται εδώ και καιρό από τη συλλογικότητα.”



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου