Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023

Τα ισραηλινά ΜΜΕ κατακεραυνώνουν τον Νετανιάχου: Οι Ισραηλινές Υπηρεσίες Πληροφοριών γνώριζαν με λεπτομέρειες την επίθεση της Χαμάς!



Οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες στο Ισραήλ μετά το πολέμο καθώς, ο Νετανιάχου και οι διοικητές των ισραηλινών υπηρεσιών θα βρεθούν αντιμέτωποι με την βαριά κατηγορία της προδοσίας.

Αυτό που γνωρίζαμε ως τώρα ήταν πως η Αίγυπτος ειδοποίησε το Ισραήλ για μια επικείμενη επίθεση της Χαμάς αλλά το Ισραήλ την αγνόησε… Πολλοι ωστόσο είχαν δηλώσει πως είναι αδύνατον να γνώριζε η Αίγυπτος κι όχι οι ισραηλινές υπηρεσίες πληροφοριών που είναι οι καλύτερες στον κόσμο.

Αυτό που τώρα αποκαλύπτουν τα ισραηλινά ΜΜΕ σε μπαράζ δημοσιεύσεων τους, είναι πως γνώριζαν όλοι για την επικείμενη επίθεση της Χαμάς και όλοι την αγνόησαν!

Όπως προκύπτει, η κυβέρνηση Νετανιάχου για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, αγνόησε τουλάχιστον τρεις με τέσσερις προειδοποιήσεις όχι μόνο αυτές της Αιγύπτου αλλά και της ισραηλινής μονάδας 8200, υπεύθυνη για την συλλογή πληροφοριών. Μάλιστα οι αναφορές των ισραηλινών υπηρεσιών περιέγραφαν λεπτομερώς αυτό που συνέβη:

Σύμφωνα με το ισραηλινό «Κανάλι 12» και το δημόσιο ραδιοτηλεοπτικό σταθμό Kan μια υπαξιωματικός της Μονάδας «8200» συνέταξε μια έκθεση για το σενάριο που προέβλεπε την εισβολή της 7ης Οκτωβρίου, σημειώνοντας ότι περιλάμβανε προετοιμασίες για μαζική εισβολή με πολλαπλά σημεία εισόδου στο Ισραήλ.

Η έκθεση περιέγραφε την κατάληψη θέσεων των IDF, την κατάληψη κιμπούτς και πόλεων στην περιοχή, τη δολοφονία και την απαγωγή κατοίκων και την επίθεση και κατάληψη των τριών περιφερειακών πόλεων Σντερότ, Οφακίμ και Νετιβότ. Τους προειδοποίησε επίσης ότι η επίθεση που σχεδίαζε η Χαμάς θα ήταν τόσο μεγάλης κλίμακας που θα μπορούσε να πυροδοτήσει έναν ολοκληρωτικό πόλεμο.

Περιγράφονταν ακόμα πώς θα χρησιμοποιούνταν φορτηγά, μαζί με μοτοσικλέτες και ανεμόπτερα, καθώς και χρήση αντιαρματικών πυραύλων υπό την κάλυψη πυρών ρουκετών και όλμων από τη Γάζα – ακριβώς με τον ίδιο τρόπο που εξελίχθηκαν τα γεγονότα στις 7 Οκτωβρίου.




Απαντώντας στα δημοσιεύματα οι IDF δήλωσαν ότι «επιχειρούν και πολεμούν αυτές τις μέρες εναντίον της τρομοκρατικής οργάνωσης Χαμάς στη Λωρίδα της Γάζας. Όλοι οι διοικητές και οι στρατιώτες των [IDF] είναι επικεντρωμένοι μόνο σε αυτή την αποστολή προκειμένου να ολοκληρώσουν τους στόχους του πολέμου. Όταν ολοκληρωθεί ο πόλεμος, θα διεξαχθεί λεπτομερής και ενδελεχής έρευνα που θα διευκρινίζει και την τελευταία λεπτομέρεια».


Η Haaretz ανέφερε πως η στρατιωτική υπηρεσία πληροφοριών του Ισραήλ γνώριζε τα σχέδια της Hamas να επιτεθεί στο Ισραήλ ένα χρόνο πριν από την κλιμάκωση της σύγκρουσης και ανέφερε τις πληροφορίες στην Ισραηλινή Υπηρεσία Ασφαλείας, αλλά οι υπεύθυνοι λήψης αποφάσεων δεν έλαβαν την απειλή στα σοβαρά.

Στο ίδιο μήκος κύματος και η Jerusalem Post Ένας υπαξιωματικός της ελίτ μονάδας πληροφοριών 8200 προειδοποίησε για το σχέδιο της Χαμάς για μια εκδήλωση μαζικής διείσδυσης και αγνοήθηκε από τους διοικητές της και απειλήθηκε με στρατοδικείο.





anazitiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου