Τρίτη 21 Νοεμβρίου 2023

Οικογένεια Κορλεόνε: Η Αλεξία Μπακογιάννη αγόρασε (με τις οικονομίες της) Ιταλικό διυλιστήριο με Γαλλοισραιλινό καταζητούμενο επιχειρηματία για διαφθορά. Στην υγεία των… κορόιδων.


Επειδή ως γνωστό τα σκάνδαλα στην Ελλάδα είναι τόσα πολλά που δεν ξέρεις τι να πρωτοπιάσεις, τα Τέμπη, τις απευθείας αναθέσεις, το Πόθεν Έσχες των πολιτικών. Αυτό που γνωρίζεις εκ των υστέρων είναι πως δεν θα γίνει τίποτα και το σκάνδαλο θα ξεχαστεί, μέχρι να έρθει το επόμενο. Έχει δηλαδή γίνει κάτι σαν ρουτίνα. όταν μάλιστα βλέπεις το αυτί του Έλληνα να μην ιδρώνει με τίποτα προτιμάς να μην ασχοληθείς…

Τότε είναι που περιμένεις τους Financial Times να κάνουν ρεπορτάζ για το πως η Αλεξία Μπακογιάννη αγόρασε το μεγαλύτερο διυλιστήριο στην Ιταλία μαζί με έναν καταζητούμενο μεγιστάνα, που η δικαιοσύνη σε Κύπρο και Ελλάδα έκαναν ότι μπορούσαν να του προσφέρουν δικαστική κάλυψη, τότε λες άντε να ρίξω μια ματιά στο βόθρο που λέγεται ελληνική δημοσιογραφία

Η κυρία Αλεξία Μπακογιάννη, κόρη της Ντόρας Μπακογιάννη, αδελφή του δημάρχου Αθηναίων Κώστα Μπακογιάννη και ανηψιά του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Σύμφωνα με ρεπορτάζ των Financial Times εμπλέκεται σε διεθνές ενεργειακό παιχνίδι δισεκατομμυρίων. Τίτλος: “ Ο καταδικασμένος μεγιστάνας των ορυχείων Στάινμετς συνδέεται με το μεγαλύτερο διυλιστήριο της Ιταλίας».

Όπως καταγγέλει ο Γιώργος Κύρτσος στο Χ, εν συντομία αυτό που έγραψαν οι Financial Times και εκείνη… δεν απάντησε.

Τι έγραψαν οι Financial Times για την Αλεξία Μπακογιάννη και εκείνη..δεν απάντησε.

Είναι μέτοχος του ενεργειακού ομίλου GOI Energy, ο οποίος εδρεύει στην Κύπρο και εξαγόρασε έναντι 1,5 δισεκ ευρώ το μεγαλύτερο διυλιστήριο της Ιταλίας:
FT: Tο 4% της GOI Energy μοιράζεται μεταξύ της Completicos Holdings,στην οποία είναι μέτοχος η Μπακογιάννη και του Ισραηλινού Ιtzik Gur.συνεργάτη του Γάλλο-Ισραηλινού μεγιστάνα των ορυχείων, Beny Steinmetz.
Η GOI Energy συνδέεται με τον Steinmetz,ο οποίος έχει καταδικαστεί από δικαστήρια της Ρουμανίας και της Ελβετίας για απάτες.
Η Α.Μπακογιάννη συνόδεψε τον Steinmetz στις επαφές που είχε στην Ιταλία για την εξαγορά του διυλιστηρίου των 1,5δισεκ.
Η Α.Μπακογιάννη εκπροσωπούσε τον Steinmetz την περίοδο κράτησής του στην Κύπρο, σε εκτέλεση διεθνούς ρουμανικού εντάλματος, στη βάση της καταδίκης του σε 5ετή φυλάκιση.
Συνελήφθη τον Σεπτ.23 αφέθηκε ελεύθερος τον Νοέμβριο.23 με απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου της Κύπρου.
Η Ελλάδα όπως η Ιταλία, αρνήθηκαν να εφαρμόσουν το ένταλμα της Ρουμανίας σε βάρος του Steinmetz.
Χορός δισεκ. γύρω από τον διεφθαρμένο επιχειρηματία με την Α.Μπακογιάννη μέτοχο, εκπρόσωπο, συνεργάτη και Κύπρο και Ελλάδα να του προσφέρουν δικαστική κάλυψη έναντι της Ρουμανίας.
Τι κάνει νιάου-νιάου στην κορυφή του συστήματος εξουσίας;

Και τώρα που έμαθες πως υπάρχει άλλο ένα σκάνδαλο διαφθοράς στη συλλογή της κυβέρνησης τι έγινε; Μήπως υπάρχουν εισαγγελείς; μήπως υπάρχει αντιπολίτευση; μήπως υπάρχουν δημοσιογράφει να φτάσουν το μαχαίρι στο κόκκαλο. Όχι, δεν υπάρχει τίποτα… μόνο ακρίβεια σου λένε πως υπάρχει, λόγω πολέμου. Και η ΔΕΗ αγόρασε τον Κωτσόβολο και η Αλεξία Μπακογιάννη το μεγαλύτερο διυλιστήριο στην Ιταλία, γιατί όλοι επενδυτές γίνανε. Με τα δικά σου λεφτά.

Κάτω βλέπεις την τελευταία δημοσκόπηση. Το χειρότερο είναι πως μπορεί να ανταποκρίνεται στην αλήθεια!





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου