Παρασκευή 19 Ιουλίου 2024

Πέρι πυρκαγιών ο λόγος, δείτε μόνο μερικά στοιχεία – Καλείται να παρέμβει εισαγγελέας!



Στην Ελλάδα της μαφίας και της διαπλοκής κατα καιρούς έχουμε ακούσει πολλά απίστευτα πράγματα, σε σημείο να μη μας κάνει πια τιποτα εντύπωση. Υπάρχουν όμως ακόμα περιστατικά που θα σας κάνουν να αναρωτηθείτε, μα πως είναι δυνατόν!

Η πρώτη περίπτωση αφορά έναν 28χρονο Πακιστανό που η αστυνομία έχει συλλάβει επανελειμένα, αλλα μετά την απολογία του, η οποία μάλιστα δεν ήταν και πειστική αφέθηκε ελέυθερος, προφανώς για να συνεχίσει το έργο του!

Όπως καταγράφει η «δημοκρατική» νέα δικογραφία εις βάρος του κατηγορούμενου για απόπειρα εμπρησμού 28χρονου Πακιστανού, κατοίκου Φαληρακίου, που συνελήφθη από αστυνομικούς του Α.Τ. Αρχαγγέλου και παραδόθηκε, στο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρόδου, σχημάτισαν οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Πιο συγκεκριμένα, κατά τη σύλληψή του ο 28χρονος επέδειξε δελτίο Ασύλου, που φέρεται να έχει εκδοθεί την 23η Φεβρουαρίου 2023 από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου αλλά όπως προέκυψε είναι πλαστό!

Έπειτα από δακτυλοσκόπηση και ταυτοποίηση διαπιστώθηκε ότι ο 28χρονος ότι είναι προσεσημασμένος, κι ότι είχε χρησιμοποιήσει διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας στο παρελθόν και ότι μπήκε στην χώρα κατ’ επανάληψη μετά από απελάσεις του από την Τουρκία και συγκεκριμένα, απο Ρόδο, σε Μύκονο, Καλαμάτα και Αθήνα!

Ο 28χρονος στην περιοχή των Κολυμπίων έγινε αντιληπτός κοντά σε πρανές οδοστρώματος σε δασώδη περιοχή, από έναν ημεδαπό και μια ημεδαπή, που επέβαιναν σε σταθμευμένο όχημα, να βρίσκεται κοντά σε σωρό από ξερά χόρτα, κλαδιά και σκουπίδια έχοντας μαζί του δύο αναπτήρες και μια συσκευή ηλεκτρονικού τσιγάρου.

Η συσκευή ηλεκτρονικού τσιγάρου ήταν φτιαγμένη ώστε όταν ετίθετο σε λειτουργία, όπως έκριναν και οι αστυνομικοί του ΑΤ Αρχαγγέλου, που έσπευσαν πρώτοι στο σημείο και να μπορεί να προκαλέσει φωτιά.

Ο αλλοδαπός δεν έδωσε πειστικές απαντήσεις για τον λόγο πού βρισκόταν στο σημείο, πού εργάζεται και τον τόπο διαμονής του και παραδόθηκε για τα περαιτέρω στο ανακριτικό τμήμα της ΠΥΡ, λόγω αρμοδιότητας.

Σύμφωνα με την κατάθεση του ημεδαπού ο 28χρονος ήταν σκυμμένος και προσπαθούσε να βάλει φωτιά με την χρήση αναπτήρα που έφερε και στα δύο χέρια του. Τον πλησίασε πεζός ενώ το ύποπτο άτομο δεν τον αντιλήφθηκε. Τον ρώτησε τι κάνει εκεί και τότε σηκώθηκε όρθιος και του έδειξε ότι στο ένα χέρι κρατούσε έναν αναπτήρα και στο άλλο χέρι τρία τσιγάρα. Υποψιάστηκε ότι προσπαθούσε να βάλει φωτιά και του έβαλε τις φωνές.

Τότε τον είδε να έχει ένα αναμμένο τσιγάρο στο χέρι του και να το πετάει σε στοίβα με ξερά χόρτα, εντός οικοπεδικού χώρου, πλησίον της οδού Ευκαλύπτων. Φοβήθηκε ότι έχει προκληθεί φωτιά και πλησίασε να δει.

Είδε διάφορα αντικείμενα και συγκεκριμένα χαρτιά, νάυλον συσκευασίες, ένα ηλέκτρονικό τσιγάρο, πλαστικά μπουκάλια και μια σανίδα ξύλινη, με σκοπό προφανώς να προκαλέσει εμπρησμό.
Αν είχε βάλει φωτιά, όπως είπε, θα είχε επεκταθεί σε δασική έκταση που υπάρχει στην περιοχή καθώς και στο σπίτι του. Φυσικά αφέθεικε ελεύθερος.

Στο σημείο αυτό ας δούμε την φράση του Β. Κικίλια που είναι για γέλια και για κλάμματα: Το έχουμε πει πολλές φορές: Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι»…
Η Περίπτωση του Ρουμάνου που συνελήφθη τρεις φορές για εμπρησμό μέσα σε ένα μήνα!

Προσωρινά κρατούμενος κρίθηκε (επιτέλους) ο 38χρονος Ρουμάνος ο οποίος συνελήφθη για την πρόκληση της φωτιάς στη Ραφήνα το Σάββατο (27.6.2024). Σε βάρος του έχει ασκηθεί δίωξη για εμπρησμό δάσους (σχετικά με τη φωτιά στην περιοχή της Ραφήνας) από τον οποίο προέκυψε κίνδυνος για άνθρωπο.

Ο κατηγορούμενος αρνήθηκε την κατηγορία και υποστήριξε πως δεν έβαλε εκείνος τη φωτιά στη Ραφήνα και πως όταν μπήκε η πυρκαγιά βρισκόταν στην πλατεία και μάλιστα πήγε με ένα φίλο του να βοηθήσει να την σβήσουν.

Ο κατηγορούμενος εντός του Ιουνίου (μέσα σε ένα μήνα), είχε συλληφθεί δύο ακόμα φορές σε δύο διαφορετικά σημεία για εμπρησμό και του είχε ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος καθώς και διοικητικό πρόστιμο 8.538 ευρώ.

Τις κατηγορίες για την πρόσκληση φωτιάς τον Ιούνιο ο αλλοδαπός τις αποδέχτηκε λέγοντας πως προκλήθηκαν ενώ προσπαθούσε να κάψει χόρτα. Για την μία εκ των δύο του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης πέντε μηνών αλλά ήταν και πάλι ελεύθερος. Αυτή τη φορά τέθηκε προσωρινά κρατούμενος.Αυτή ήταν και η αντίδραση της αστυνομίας…

Σύμφωνα με το υπουργείο Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για το 2024, από τις 23 συλλήψεις, οι 20 αφορούν εμπρησμό από αμέλεια και από πρόθεση.

Με βάση τη γεωγραφική κατανομή των περιστατικών, τα περισσότερα έχουν σημειωθεί σε Ηλεία (8), Εύβοια (8) και Χανιά (6).

Αναλυτικά, τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί: 2 στο Κιλκίς, 6 στα Χανιά, 2 στην Πρέβεζα, 3 στη Θεσπρωτία, 8 στην Ηλεία, 1 στη Λακωνία, 1 στη Χίο, 2 στην Κορινθία, 8 στην Εύβοια, 1 στην Αργολίδα, 2 στην Μαγνησία, 1 στη Φλώρινα, 3 στην Αρκαδία, 4 στη Θεσσαλονίκη, 2 στη Χαλκιδική, 2 στη Ζάκυνθο, 1 στην Κεφαλονιά, 1 στην Κοζάνη, 1 στην Ημαθία, 1 στην Καστοριά, 3 στο Λασίθι, 1 στη Λέσβο, 1 στο Ρέθυμνο, 1 στην Δράμα και 2 στην Αττική.

Αυτές είναι περιπτωσεις που βγηκαν στη δημοσιότητα και δεν ξέρουμε πόσες ακόμα υπάρχουν γιατί ξέρουμε πως υπάρχει αδιαφάνεια, όπως δεν ξέρουμε κι αν κανένας απο αυτούς έχει εκτίσει κάποια ποινή.

Γιαυτό τον λόγο αλλά και επειδή έχουμε αποδείξεις πως στις φωτιές εμπλέκονται συμφέροντα που εξυπηρετεί η κυβέρνηση της ΝΔ, καλούμε εισαγγελέα να παρέμβει και να εξετάσει τα περιστατικά.

Για περισσότερες αποδείξεις, όσον αφορά την φωτιά στη Β. Εύβοια: Έγγραφο με τίτλο #Circles_Maximou_Kathetes_Final αποδεικνύει ότι η φωτιά στην Β. Εύβοια ήταν προσχεδιαμένη.

Δεν μπορεί να είναι τυχαίο οι φωτιές να μπαίνουν σε σημεία που προηγουμένος έχουν γίνει αιτήματα για ανεμογεννήτριες. Όπως και σε άλλο άρθρο είχαμε αναφέρει: Αναλαμβάνει η ΕΥΠ του Μητσοτάκη έρευνες για τις φωτιές στον Έβρο; Γιατί αυτό μας ακούγεται ως ανέκδοτο που προκαλεί γέλιο…

Όταν ψάχνεις για οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών πρώτα ξεκινάς απο αυτούς που έχουν συμφέροντα. Συμφέροντα όμως σε αυτό δεν έχουν μόνο οι μεγαλοκαρχαρίες που για δεκαετίες λυμαίνουν την χώρα αλλα και η ίδια οικογένεια Μητσοτάκη.

Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε στο άρθρο: Το λόμπι των αιολικών και οι λομπίστες της οικογένειας Μητσοτάκη.

Στον παρακάτω χάρτη θα δείτε επίσης πως οι καμμένες περιοχές, είναι οι καταλληλότερες για αιολική ενέργεια. Τυχαίο κι αυτό;

Ο Μητσοτάκης έχει δηλώσει πως μπορούμε να κάνουμε την Ελλάδα την μπαταρία της Ευρώπης, ένα τεράστιο αιολικό πάρκο που θα την τροφοδοτεί με ενέργεια, βέβαια εν δυνάμη όλες οι περιοχές είναι κατάλληλες για αιολικά πάρκα αλλα σύμφωνα με την ΜΠ Energy Solutions, κάποιες περιοχές είναι ακόμα πιο κατάλληλες. Όπως βλέπουμε στο χάρτη τα σημεία που καίγονται εντελως τυχαία κάθε φορά είναι τα καταλληλότερα για αιολικά πάρκα.

Το ΦΕΚ Β’ 6191 της 23ης Δεκεμβρίου 2021

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη κατήργησε με ένα ΦΕΚ το 2021 επτά συγκεκριμένους Φορείς Προστασίας Εθνικών Δρυμών σε όλη τη χώρα, δηλαδή διαχείρισης προστατευόμενων περιοχών του δικτύου Natura 2000, ενσωματώνοντάς τους στον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.).

Πιο συγκεκριμένα, με το ΦΕΚ Β’ 6191 της 23ης Δεκεμβρίου 2021 και ύστερα από σχετική απόφαση του υφυπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Γιώργου Αμυρά, που ελήφθη την 6η και 7η Δεκεμβρίου 2021, έπαψαν να ισχύουν τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου (ΝΠΙΔ) σε επτά συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας.

O Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού της κάθε περιοχής απο τα καμμένα ενσωματώθηκε στον Οργανισμό Φυσικού Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής (Ο.ΦΥ.ΠΕ.Κ.Α.) σύμφωνα με την υπ’ αριθμ. ΥΠΕΝ/ΔΝΕΠ/116740/4319/7-12-2021 απόφαση (ΦΕΚ 6191/Β/23-12-2021).

Ο Εθνικός δρυμός ή Εθνικό πάρκο είναι ένα οικοσύστημα ή βιότοπος με ιδιαίτερη οικολογική αξία που παραμένει ανεπηρέαστο ή έχει επηρεαστεί ελάχιστα από ανθρώπινες δραστηριότητες και στο οποίο διατηρείται ποικιλομορφία οικολογικών, βιολογικών, γεωμορφολογικών και αισθητικών στοιχείων.

Η εφημερίδα έχει ημερομηνία 23 Δεκεμβρίου 2021 και θα βρείτε την φράση “κατάργηση νομικού προσώπου ιδιωτικού δικαίου με την επωνυμία Φορέας Διαχείρισης Εθνικού Δρυμού και το όνομα της κάθε περιοχής:








anazitiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου