Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Λαμπρός ο εορτασμός των Θεοφανείων- 15 κολυμβητές στη Λίμνη των Ιωαννίνων

 Λαμπρός ο εορτασμός των Θεοφανείων- 15 κολυμβητές στη Λίμνη των Ιωαννίνων







Παρά το συννεφιασμένο σκηνικό του καιρού στα Γιάννινα και την βροχή που είχε προηγηθεί, ο εορτασμός των Θεοφανείων έγινε με λαμπρότητα και κορύφωση τον καθιερωμένο Αγιασμό των υδάτων.

Πλήθος κόσμου είχε συγκεντρωθεί από νωρίς στην

παραλίμνιο, ενώ στα νερά της λίμνης έπλεαν σκάφη του Ιστιοπλοϊκού και βάρκες με κωπηλάτες του Ναυτικού Ομίλου.

Η τελετή έγινε από τον Μητροπολίτη Αυλώνας Χριστόδουλο, παρουσία των τοπικών αρχών.

Δεκαπέντε γενναίοι κολυμβητές, ανάμεσά τους και μία κοπέλα, βούτηξαν στα νερά της λίμνης όταν έπεσε ο σταυρός για τον καθιερωμένο αγιασμό.

Φέτος τον σταυρό έπιασε ο 33χρονος Βασίλης Λεονταρής. Όπως είπε βουτάει επί δεκατέσσερα χρόνια στα νερά της λίμνης. Η πρώτη φορά που είχε πιάσει το σταυρό ήταν πριν από μερικά χρόνια όταν η επιφάνεια της Παμβώτιδας είχε παγώσει και χρειάστηκε να σπάσει ο πάγος για να γίνει ο αγιασμός.

Ο Βασίλης Λεονταρής είναι αστυνομικός, υπηρετεί στην Αθήνα, στον Άρειο Πάγο και ευχαρίστησε την υπηρεσία του που του έδωσε άδεια προκειμένου να έρθει στα Γιάννινα.

Ευχήθηκε καλή χρονιά σε όλους, υγεία και δύναμη και φώτιση στους πολιτικούς μας και τους τριακόσιους της Βουλής, ώστε η Ελλάδα να δει καλύτερες μέρες.

Εμφανώς συγκινημένος ευχαρίστησε την οικογένειά του και τον πατέρα του, που βρίσκονταν δίπλα του, για τις αρχές με τις οποίες τον μεγάλωσαν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου