Δευτέρα 6 Ιανουαρίου 2014

Οι εκδηλώσεις στα Γιάννενα για τα Θεοφάνεια

Οι εκδηλώσεις στα Γιάννενα για τα Θεοφάνεια



Οι εκδηλώσεις στα Γιάννινα για τα Θεοφάνεια θα ξεκινήσουν στις 7:30 το πρωί, καθώς σ’ όλες τις εκκλησίες της πόλης θα τελεστεί Θεία Λειτουργία, ενώ στις 10 θα ψαλεί η ακολουθία του Μεγάλου Αγιασμού.

Ο Σταυρός που θα καταδυθεί στην Παμβώτιδα θα μεταφερθεί στην Πλατεία Μαβίλη από την Μητρόπολη του Αγίου Αθανασίου με πομπή, συνοδεία και της Φιλαρμονικής Μπάντας του Δήμου Ιωαννιτών.

Οι εκδηλώσεις θα κορυφωθούν στις 11 το πρωί με τον αγιασμό των υδάτων και την κατάδυση του Σταυρού στην Παμβώτιδα που θα γίνει στην Πλατεία Μαβίλη.

Λόγω της πομπής και της τελετής αγιασμού των υδάτων στην Παραλίμνιο περιοχή, με απόφαση της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ιωαννίνων, την ερχόμενη Δευτέρα από τις 7 το πρωί και μέχρι το πέρας των εκδηλώσεων, θα ισχύσει σταδιακή απαγόρευση της στάθμευσης και κυκλοφορίας οχημάτων στις οδούς Μητροπόλεως, Αβέρωφ, Καραμανλή, στην Πλατεία Μαβίλη και στις οδούς Ευαγγελίδη, Χατζηκώστα, Ανεξαρτησίας και Κρυστάλλη.

Αγιασμός στην Πλάκα
Την καθιερωμένη τελετή αγιασμού των υδάτων στο ιστορικό γεφύρι της Πλάκας θα πραγματοποιήσουν την ερχόμενη Δευτέρα, ημέρα των Φώτων και ώρα 11:30 το πρωί ο Δήμος Βορείων Τζουμέρκων, οι Τοπικές Κοινότητες Ραφταναίων και Μονολιθίου και ο Σύλλογος Προστασίας του Αράχθου.

Eκδηλώσεις στο Δήμο Ζίτσας
Τον δικό του αγιασμό των υδάτων θα κάνει ο Δήμος Ζίτσας την Δευτέρα και ώρα 10:30 π.μ. στο γεφύρι της Βροσίνας, στον Ζαλογγίτικο ποταμό. Νωρίτερα, στις 8 το πρωί, θα τελεστεί Θεία Λειτουργία και η επίσημη Δοξολογία των Θεοφανείων στο Ναό του Αγίου Γεωργίου Βροσίνας, ενώ μετά τη ρίψη του Σταυρού στο ποτάμι θα γίνει η κοπή Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Δήμου σε μαγαζί του οικισμού.

Eκδηλώσεις στο Δήμο Γ. Καραϊσκάκη
Η επίσημη τελετή του αγιασμού υδάτων του Δήμου Γ. Καραϊσκάκη θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Δευτέρα, ώρα 11.15 π.μ., στην Τοπική Κοινότητα Πηγών, ιστορική έδρα του Δήμου και συγκεκριμένα στην Γέφυρα Κοράκου του Αχελώου, παρουσία του δημάρχου, μελών του δημοτικού συμβουλίου και των τοπικών κοινοτικών και εκκλησιαστικών Αρχών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου