Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Γιάννενα: 200 θέσεις εργασίας στα Γιάννενα από τις έρευνες για υδρογονάνθρακες




Εν αναμονή της έναρξης των ερευνών εντός του 2017 για υδρογονάνθρακες στην περιοχή μας βρίσκεται η τοπική κοινωνία, που στις μέρες μας ψάχνει εναγωνίως νέες επενδύσεις που θα δημιουργήσουν θέσεις εργασίας.

Η είδηση ότι περισσότερες από 200 θέσεις εργασίας σε κάθε μία από τις περιοχές Ιωαννίνων / Θεσπρωτίας και Αιτωλοακαρνανίας πρόκειται να δημιουργηθούν με άξονα τις γεωφυσικές σεισμικές έρευνες που προγραμματίζει να διενεργήσει η Energean Oil & Gas στην προσπάθεια εντοπισμού κοιτασμάτων υδρογονανθράκων, φέρνει αισιοδοξία, σε μια εποχή, που η ανεργία έχει χτυπήσει «κόκκινο» στην περιοχή μας!
Σύμφωνα με την εταιρεία οι ειδικότητες που θα χρειαστούν είναι, μεταξύ άλλων, Γεωλόγοι, Γεωφυσικοί, Μηχανικοί Ορυκτών Πόρων, Οικονομολόγοι Πετρελαίων, Μηχανικοί Πετρελαίου, Μηχανολόγοι Μηχανικοί, Ηλεκτρολόγοι Μηχανικοί, Χημικοί, Οικονομολόγοι κ.α.
Ξεκινούν οι έρευνες
Όπως ανέφερε ο Δρ. Κωνσταντίνος Νικολάου, τεχνικός σύμβουλος της Energean, μιλώντας χθες κατά τη διάρκεια της ημερίδας «Έρευνα και Εκμετάλλευση Υδρογονανθράκων» που διεξήχθη στην Αθήνα υπό τη συνδιοργάνωση της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ), της Ελληνικής Εταιρείας Ενεργειακής Οικονομίας (ΗΑΕΕ) και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών (ΕΒΕΑ), οι έρευνες πρόκειται να διεξαχθούν την περίοδο 2017-2018 στα Γιάννενα, ενώ ένα χρόνο αργότερα θα ακολουθήσουν οι έρευνες στην Αιτωλοακαρνανία, για την οποία εκκρεμεί η υπογραφή της σύμβασης με το ελληνικό Δημόσιο.
Σε κάθε περιοχή, των ερευνών θα προηγηθούν εκδηλώσεις για την ενημέρωση της τοπικής κοινής γνώμης.
Μέσα στην κρίση
Αξίζει να σημειωθεί ότι η Energean έχει δημιουργήσει περισσότερες από 200 νέες άμεσες θέσεις εργασίας με άξονα την παραγωγή και επεξεργασία υδρογονανθράκων στον Πρίνο από το 2008 και μετά, παρά το γεγονός ότι η ελληνική οικονομία βρίσκεται όλα αυτά τα χρόνια σε ύφεση.
Το σχετικό στοιχείο παρουσίασε ο Δημήτρης Γόντικας, αντιπρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Kavala Oil, θυγατρικής του ομίλου Energean, μιλώντας στο πλαίσιο της ίδιας ημερίδας.
Ο κ. Γόντικας ανέφερε ότι το ανθρώπινο δυναμικό του ομίλου φθάνει πλέον τα 480 άτομα, ενώ τόνισε ότι στη διάρκεια της 9ετίας 2008-2016, το ελληνικό Δημόσιο, επιχειρήσεις που εδρεύουν στην χώρα μας και συνεργάζονται με την εταιρεία καθώς και η τοπική κοινωνία της Καβάλας καρπώθηκαν περί τα 360 εκατ. ευρώ (φόροι, ασφαλιστικές εισφορές, μισθοί, λογαριασμοί, προμηθευτές κλπ).
Όπως ανέφερε ο κ. Γόντικας, η Energean έχει πραγματοποιήσει επενδύσεις που υπερβαίνουν τα 300 εκατ. δολάρια ως τώρα, ενώ ένα αντίστοιχο ποσό έχει προγραμματιστεί να επενδυθεί στο πλαίσιο του εν εξελίξει προγράμματος στον Πρίνο καθώς και στις νέες περιοχές της Δυτικής Ελλάδας.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου