Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Γιάννενα: Με νέο πύργο ελέγχου το αεροδρόμιο Ιωαννίνων





«Έτοιμες οι προδιαγραφές για τοποθέτηση του G BΑSS», λέει ο διοικητής που ετοιμάζει σχετική επιστολή για το Δήμο.

Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται στον Αερολιμένα Ιωαννίνων, οι εργασίες μετεγκατάστασης των συστημάτων Αεροναυτιλίας από τον παλιό στο νέο Πύργο Ελέγχου Εναέριας Κυκλοφορίας του Αεροδρομίου.
Ο διοικητής της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας (ΥΠΑ) κ. Κωνσταντίνος Λιντζεράκος μιλώντας στο ITV και τα «Πρωινά Νέα» αναφέρθηκε στις εργασίες που συνεχίζονται ώστε να μπορέσουν να παραδώσουν σε λειτουργία τον Πύργο Ελέγχου άμεσα -πιθανόν πριν το Πάσχα, ενώ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να βρεθεί ο ίδιος στα Γιάννενα για την παράδοση του.


Προδιαγραφές για GBUSSέτοιμες…
Έτοιμες είναι, σύμφωνα με τον διοικητή, και οι προδιαγραφές που είχαν ζητηθεί από τον δήμαρχο Θωμά Μπέγκα και τον περιφερειάρχη Αλέκο Καχριμάνη αναφορικά με την τοποθέτηση του G BΑSS.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, στο επόμενο διάστημα, αναμένεται να σταλεί επιστολή από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας στο δήμαρχο Ιωαννίνων με τις προδιαγραφές για την τοποθέτηση του συστήματος: «Όπως είχαμε υποσχεθεί σε συνάντηση που είχε γίνει προ καιρού παρουσία του κ. Δέδε, θα στείλουμε την επιστολή που θα συνοδεύεται με τις προδιαγραφές για την τοποθέτηση του G BΑSS.
Οι προδιαγραφές είχαν ζητηθεί προκειμένου να κινηθεί η διαδικασία εξεύρεσης χρημάτων, από πλευράς των φορέων της περιοχής, για την τοποθέτηση του συστήματος» είπε, χαρακτηριστικά ο διοικητής.
Στο μεταξύ, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να βρεθεί ο ίδιος στα Γιάννενα για την παράδοση του πύργου ενώ όπως είπε εάν και εφόσον μεταβεί στην Ηπειρωτική πρωτεύουσα αναμένεται να κάνει συνάντηση με το δήμαρχο ώστε να συζητήσουν το πώς μπορεί να ενισχυθεί το αεροδρόμιο της πόλης.


Εργάζονται πυρετωδώς
Στο μεταξύ, τα συνεργεία, εργάζονται ασταμάτητα ενώ παρών είναι και ο αερολιμενάρχης κ. Βασίλης Μητσιμάρης που παρακολουθεί στενά τις εργασίες.
Ο νέος, επιβλητικός πύργος ελέγχου του Αερολιμένα Ιωαννίνων αναμένεται να τεθεί σύντομα σε λειτουργία και αφού γίνουν όλες οι επιχειρησιακές δοκιμές ενώ το παλιό κτήριο θα συνεχίσει να λειτουργεί για τις αφίξεις και τις αναχωρήσεις των επιβατών του αεροδρομίου.
Ο νέος πύργος ελέγχου διαθέτει σύγχρονα συστήματα ενώ όλες οι διαδικασίες που αφορούν τις πτήσεις θα συντονίζονται και θα γίνονται από εκεί.
Στο χώρο, βρισκόταν, την Τετάρτη, ειδικά συνεργεία και γερανοφόρο όχημα προκειμένου να τοποθετήσει μηχανήματα που θα συμβάλλουν στην αρτιότερη λειτουργία του πύργου ελέγχου.
Στο συγκεκριμένο κτήριο θα βρίσκονται οι τρεις ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας, οι τρεις υπάλληλοι-χειριστές των συστημάτων τηλεπικοινωνιών, τρεις ηλεκτρονικοί καθώς και οι δυο ηλεκτρολόγοι μηχανολόγοι.


Πως είναι ο νέος πύργος
Ο νέος Πύργος Ελέγχου είναι πολυεπίπεδος. Στο υπόγειο, το κτίριο αναπτύσσεται υπό μορφή ορθού 16γωνου.
Στις επόμενες 3 υπέργειες στάθμες έχει μορφή κόλουρης 16γωνης πυραμίδας, ενώ απ' εκεί και πάνω αποκτά μορφή ανεστραμμένης 16γωνης κόλουρης πυραμίδας.
Επόμενα βήματα αναμένεται να είναι η ανακαίνιση του παλιού κτηρίου που θα συνεχίσει, όπως προείπαμε, να λειτουργεί αλλά και η αναβάθμιση της κατηγορίας πυρασφάλειας του αεροδρομίου από 5 (V) σε 6.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου