Τετάρτη 29 Μαρτίου 2017

Το 2ο (ΕΣΠΕΡΙΝΟ) ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ στην ραδιοφωνική παραγωγή ΔΙΕΘΝΗ ΗΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ «Μονόλογοι από το Αιγαίο»



Το ταξίδι και τα όνειρα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων




Η 21η Μαρτίου 2017 ορίστηκε ως Διεθνής Ημέρα για την εξάλειψη των φυλετικών διακρίσεων. Την ημέρα αυτή πραγματοποιήθηκαν δράσεις σε πολλά σχολεία της χώρας και του εξωτερικού βασισμένες στο βιβλίο «Μονόλογοι από το Αιγαίο»: το ταξίδι και τα όνειρα ασυνόδευτων ανήλικων προσφύγων.


Το βιβλίο που κυκλοφορεί δωρεάν στα ελληνικά και στα αγγλικά από το Πανελλήνιο Δίκτυο για το Θέατρο στην Εκπαίδευση και την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, αποτυπώνει 28 μαρτυρίες ασυνόδευτων παιδιών από τη Συρία, το Αφγανιστάν, το Πακιστάν, το Ιράν, το Μαρόκο και την Αίγυπτο που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους και έφτασαν μόνα τους στην Ελλάδα, διασχίζοντας το Αιγαίο.

Οι μαθητές του 2ου Εσπερινού ΕΠΑΛ Ιωαννίνων θέλοντας να συμβάλλουν στο να ακουστούν δυνατά οι φωνές των παιδιών που έχασαν την παιδική τους ηλικία λόγω πολέμου, βίας ή φτώχειας αφιέρωσαν μια ραδιοφωνική εκπομπή τους στα πλαίσια του προγράμματος του μαθητικού ραδιοφώνου EUROPEAN SCHOOL RADIO στην ημέρα αυτή.

Ζωντάνευσαν με το δικό τους τρόπο τις αφηγήσεις των παιδιών και επιπλέον πήραν συνέντευξη από το συμμαθητή τους Χουράμ από το Πακιστάν ο οποίος τους εμπιστεύτηκε τη δική του προσωπική μαρτυρία.

Η εκπομπή μεταδόθηκε από τη συχνότητα του μαθητικού ραδιοφώνου στις 20 Μαρτίου στις 21:00 με 22:00.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου