Παρασκευή 31 Μαρτίου 2017

Γιάννενα: ΕΛΕΠΑΠ - Σε έξι μήνες η λειτουργία των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης




Έτοιμες είναι οι Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης της ΕΛΕΠΑΠ και μέσα σε έξι μήνες θα αρχίσουν να λειτουργούν κανονικά, αφού δεν υπάρχει κάποιο άλλο πρόβλημα και το μόνο που απομένει είναι ο εξοπλισμός.

Εκτός από τα σπίτια όπου υπάρχει συνεργείο καθαρισμού και ολοκληρώνει τις εργασίες, έχει τελειώσει ακόμη η δεντροφύτευση και η φύτευση 2.500 φυτών στους ταρατσόκηπους, όπου δημιουργούν ένα φυσικό χαλί.
Όπως δήλωσε η Πρόεδρος του Παραρτήματος Ιωαννίνων της ΕΛΕΠΑΠ κ. Νατάσσα Μπέγκα «υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για αυτό ζητάμε να γίνουν αιτήσεις». Συμπλήρωσε, ότι οι δύο βασικές προϋποθέσεις των υποψηφίων είναι να είναι ενήλικες και να πάσχουν από νοητική στέρηση.
Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από την αρμόδια επιστημονική επιτροπή η οποία θα καταλήξει στο ποια άτομα θα φιλοξενηθούν από τις Στέγες με την επωνυμία «Ελπίδα Ζωής».
Συνεχίζοντας, η κ. Μπέγκα ανέφερε ότι τα άτομα που θα φιλοξενηθούν θα περάσουν μία δοκιμαστική περίοδο εκπαίδευσης και έτσι αργότερα θα έχουν την ευκαιρία να ζουν μόνοι τους σε ένα ιδανικό περιβάλλον.
Ακόμη, η ΕΛΕΠΑΠ έχει συμφωνήσει με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης να υπάρξει η παροχή θεραπευτικής αγωγής σε σχέση με τις καλλιέργειες για τους φιλοξενούμενους.
Ολοκληρώνοντας η κ. Μπέγκα τόνισε ότι είναι το πρώτο έργο στην Ελλάδα και ότι ελπίζει ότι αυτό θα αποτελέσει πρότυπο άλλων αντίστοιχων δομών.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου