Πέμπτη 30 Μαρτίου 2017

Γιάννενα: Προβληματισμός σε Ζαγόρι και Ζίτσα για την επικείμενη φιλοξενία προσφύγων





Μπορεί ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας να δήλωσε πρόσφατα ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να φιλοξενήσει ούτε έναν πρόσφυγα παραπάνω, όμως στην Ήπειρο γίνονται προχωρημένες συζητήσεις για το πού θα φιλοξενηθούν οι νέοι πρόσφυγες που θα φτάσουν στην περιοχή.

Ήδη στο Ζαγόρι εκπρόσωποι ΜΚΟ ήρθαν σε συμφωνία με δύο ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων στους Ασπράγγελους, προκειμένου να φιλοξενηθούν από τον επόμενο μήνα 80 περίπου πρόσφυγες.

Κάτι αντίστοιχο δρομολόγησε άλλη ΜΚΟ στο χωριό Νεοχώρι στο δήμο Ζίτσας, όπου αναμένεται να φιλοξενηθούν 40 περίπου πρόσφυγες.

Τόσο στο Ζαγόρι όσο και στη Ζίτσα έχουν ήδη εκδηλωθεί κάποιες πρώτες αντιδράσεις για την επικέιμενη φιλοξενία των προσφύγων, καθώς όπως αναφέρουν φορείς και κάτοικοι της περιοχής δεν προηγήθηκε κάποιας μορφής διαβούλευση, ώστε να αποφασιστεί από κοινού κάτι τέτοιο.

Ο φόβος των κατοίκων και επαγγελματιών στο Ζαγόρι σχετίζεται με το γεγονός ότι, ίσως πληγεί το τουριστικό προϊόν της περιοχής, μέσα από την αλλαγή της φυσιογνωμίας της περιοχής.

Όπως ανέφερε ο δήμαρχος Ζαγορίου, Βασίλης Σπύρου, μέχρι σήμερα δεν του είχε γίνει καμία σχετική ενημέρωση για την επικείμενη φιλοξενία.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου