Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Ήπειρος: Σε κατάσταση έκτακτη ανάγκης οι Μονάδες Πρόνοιας Ηπείρου!




Kυριολεκτικά σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται σήμερα οι δομές Κοινωνικής Πρόνοιας της Ηπείρου, όπως εξάλλου συμβαίνει με τις αντίστοιχες μονάδες σε ολόκληρη τη χώρα. Το γεγονός αυτό οφείλεται τόσο στην απουσία επαρκών κονδυλίων για την απρόσκοπτη λειτουργία τους όσο και στα κενά που αντιμετωπίζουν σε εξειδικευμένο προσωπικό.

Τα παραπάνω επισημαίνει σε γραπτή του ανακοίνωση ο Σύλλογος Εργαζομένων στα δημόσια ιδρύματα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου, το Δ.Σ. του οποίου πήρε ομόφωνη απόφαση να απέχει από την πολυσυζητημένη διαδικασία αξιολόγησης στο Δημόσιο, εφαρμόζοντας τη σχετική απόφαση της ΠΟΕΔΗΝ.
Ούτε καν προϊστάμενοι!
Με… μελανά χρώματα περιγράφει ο Σύλλογος Εργαζομένων την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στις Προνοιακές Μονάδες της Ηπείρου. Όπως αναφέρει, όλες ανεξαιρέτως βρίσκονται σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας της χρόνιας και τραγικής έλλειψης επιστημονικού και τεχνικού προσωπικού, των αλλότριων καθηκόντων και της υποχρηματοδότησή τους.
Με δεδομένα όλα τα παραπάνω, ο Σύλλογος αναρωτιέται στην ανακοίνωσή του, μεταξύ άλλων, «τι είδους αξιολόγηση μπορεί να γίνει όταν όχι μόνο αδυνατούν να έχουν, ακόμη και καλώς εννοούμενη, στοχοθεσία αλλά τρείς από τις εφτά Μονάδες δεν έχουν ούτε καν τους προϊσταμένους που ορίζονται από το νόμο για να διενεργήσουν αξιολόγηση καθώς διευθύνονται από Δ.Ε. υπαλλήλους με ανάθεση καθηκόντων από τη Διοίκηση του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου».
Πρόκειται για τα παραρτήματα Προστασίας Παιδιού Κόνιτσας και Ιωαννίνων και για το παράρτημα του Οίκου Ευγηρίας Φιλιατών.
Σε ό,τι αφορά την τελευταία δομή, μάλιστα, σύμφωνα με τον Σύλλογο «ο Διευθυντής της Μονάδας, με απόφαση του Δ.Σ. του Κ.Κ.Π.Π.Η., παραπέμπεται σε Ένορκη Διοικητική Εξέταση για σοβαρά πειθαρχικά παραπτώματα κατά των υφισταμένων του υπαλλήλων». Αναρωτιέται λοιπόν πώς είναι δυνατό το συγκεκριμένο στέλεχος να αξιολογήσει κιόλας τους υπαλλήλους της μονάδας.
Όχι στην αξιολόγηση
Σχολιάζοντας γενικότερα τη διαδικασία, ο Σύλλογος Εργαζομένων στα δημόσια ιδρύματα Κοινωνικής Πρόνοιας Περιφέρειας Ηπείρου επισημαίνει πως «η αξιολόγηση που προωθεί η κυβέρνηση, τόσο στις δομές του Δημοσίου, όσο και στους δημόσιους υπαλλήλους, δεν έχει στόχο να γίνουν καλύτεροι οι εργαζόμενοι, ούτε να αναβαθμιστούν οι δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες, οι προνοιακές μονάδες, τα νοσοκομεία, η αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Πρόνοια και Υγεία.
Κυβέρνηση και Ε.Ε., με το βούρδουλα της αξιολόγησης επιδιώκουν να επιβάλλουν στους χώρους εργασίας το νόμο του φόβου και της σιωπής στους δημόσιους υπαλλήλους. Με όχημα την αξιολόγηση προετοιμάζουν το έδαφος για την υποταγή των δημοσίων υπαλλήλων στις επερχόμενες αντιδραστικές αναδιαρθρώσεις στο Δημόσιο».
Για το λόγο αυτό ο Σύλλογος καλεί τα μέλη το να παραδώσουν ασυμπλήρωτα τα έντυπα της αξιολόγησης.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου