Δευτέρα 27 Μαρτίου 2017

Γιάννενα: Θ.Μπέγκας"Μέχρι Το Πάσχα Θα Είναι Έτοιμη Η Πλατεία Μαβίλη"





Σε ερώτηση κατοίκου του Κάστρου αναφορικά με την ανάπλαση της πλατείαςΜαβίλη απάντησε με σχετική του ανάρτηση στο facebook ο Δήμαρχος Ιωαννίνων ,κ.Θωμάς Μπέγκας.

Η ερώτηση της συμπολίτισσάς μας αφορούσε στο πότε αναμένεται ναέχει ολοκληρωθεί η ανάπλαση της πλατείας του μώλου ,με τον Δήμαρχο να υπογραμμίζει μεταξύ άλλων την πρόθεση της Δημ.Αρχής να ολοκληρώσει το συγκεκριμένο έργο μέχρι το Πάσχα.,παρά τις οικονομικές δυσκολίες.

Οπως σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του στο facebook ο κ.Μπέγκας:
"Η απόφαση για την εκτέλεση ενός έργου μιας Δημοτικής Αρχής είναι μια πολιτική απόφαση.Η Δημοτική Aρχή έλαβε την πολιτική απόφαση η ανάπλαση της πλατεία Μαβιλη,να είναι ένα έργο πρώτης προτεραιότητας.

Το δεύτερο βήμα είναι η εξασφάλιση της χρηματοδότησης για να εκτελεστεί το έργο.Και αυτό λοιπόν διασφαλίστηκε (και όχι μόνο γι αυτό το έργο),μέσα από μια ορθή οικονομική διαχείρηση την πόρων του Δήμου.

H κατάσταση των οικονομικών που παρέλαβε η Δημ.Αρχή ήταν στα όρια του τραγικού ....
Το τρίτο βήμα είναι η εκτέλεση ενός έργου.Στη φάση αυτη ο Δήμος δεν είναι μόνος.
.Εχει απέναντι του έναν ανάδοχο,μια κακή συνολικά οικονομική συγκυρία και ένα νομικό πλαισιο(φτιαγμένο απο τοκράτος),το οποίο δίνει ισχυρά δικαιώματα και στον πολιτη-επαγγελματία-ανάδοχο."

Η Δημ.Αρχή παρά τις οικονομικές δυσκολίες δεν πρόκειται να αφήσει την κατάσταση στάσιμη".

υπογραμμίζει ο κ.Μπέγκας ,επισημαίνοντας πως το τελικό αποτέλεσμα θα δημιουργήσει υπεραξία στην περιοχή για πολλά χρόνια ,σε σχέση με την πιθανή ζημιά που είναι λίγων ημερών.

"Με όλο το σεβασμό στους επαγγελματίες,μια Δημοτική αρχή αποφασίζει που θα παρέμβει ,έχοντας βασικά στο μυαλό της το σύνολο των πολιτών του Δήμου."καταλήγει η ανάρτηση του Δημάρχου Ιωαννίνων.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου