Τετάρτη 5 Δεκεμβρίου 2018

Όλο και πιο πολλοί Γιαννιώτες μπλεγμένοι με ναρκωτικές ουσίες!





Σε πολυεθνικό «σταυροδρόμι» διακίνησης ναρκωτικών έχει εξελιχθεί η Ήπειρος, λόγω κυρίως της γεωγραφικής της θέσης και της γειτνίασής της με την Αλβανία, απ’ όπου το χασίς φτάνει στη χώρα μας κυριολεκτικά με τα τσουβάλια, σχεδόν σε καθημερινή βάση.



Οι αστυνομικοί συχνά καταγράφουν σημαντικές επιτυχίες όσον αφορά την εξιχνίαση υποθέσεων διακίνησης και εμπορίας ναρκωτικών ουσιών, πολλές φορές μάλιστα θέτοντας σε κίνδυνο την ίδια τους τη ζωή, όπως συνέβη προ ημερών με τους οπλισμένους Αλβανούς εμπόρους στη Βήσσανη Πωγωνίου. 

Όμως αυτό είναι κάτι που, δυστυχώς, δεν έχει τέλος. Θυμίζει τη Λερναία Ύδρα, όταν κάποια κυκλώματα εξαρθρώνονται, κάποια άλλα δημιουργούνται στην θέση τους, καθώς πρόκειται για χρυσοφόρες «δραστηριότητες»!
Κι όμως, στα αστυνομικά δελτία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, οι ποσότητες που «πιάνονται» λίγη εντύπωση πλέον προκαλούν, αφού η μεταφορά ναρκωτικών μέσω Ηπείρου έχει γίνει καθημερινή ρουτίνα.
Προβληματισμό, αλλά και ανησυχία προκαλούν οι ειδήσεις εκείνες που αφορούν συλλήψεις νέων για κατοχή απαγορευμένων ουσιών.
Όλο και πιο πολλοί μπλέκονται στα «δίχτυα» της μάστιγας των ναρκωτικών, θέτοντας έτσι και την ίδια την κοινωνία προ των ευθυνών της.
Ίσως να περνάει στα… ψιλά μια είδηση για κατοχή μικροποσότητας χασίς ή – ακόμη χειρότερα – σκληρών ναρκωτικών, που καταγράφεται σχεδόν καθημερινά στο αστυνομικό δελτίο, ωστόσο είναι μια κοινωνική πραγματικότητα που θα πρέπει να αφυπνίσει τόσο τις οικογένειες και το εκπαιδευτικό μας σύστημα, όσο και τις αρμόδιες Αρχές.
Οι συλλήψεις τριών ημεδαπών (ηλικίας 25, 28 και 32 ετών) που έδωσαν το… έναυσμα για τον παραπάνω προβληματισμό έγιναν στα Γιάννενα από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης.
Ειδικότερα, στην κατοχή τους καθώς και στο σπίτι των δύο εκ των τριών συλληφθέντων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• ποσότητα κοκαΐνης, βάρους 0,4 γραμμαρίων,
• ποσότητα κατεργασμένης κάνναβης (σοκολάτα), βάρους 0,8 γραμμαρίων,
• ποσότητα ναρκωτικής ουσίας MDMA, βάρους 0,3 γραμμαρίων
• αυτοσχέδιο τσιγάρο με κατεργασμένη κάνναβη αναμεμειγμένη με καπνό εμπορίου.



proinoslogos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου