Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

Έπεσε το κάστρο της αλβανικής μαφίας στα Εξάρχεια




Αποδίδουν καρπούς οι επιχειρήσεις της Δίωξης Ναρκωτικών κατά του κυκλώματος
Τον εφιάλτη της στο πρόσωπο των ανδρών της Δίωξης Ναρκωτικών της...



Ασφάλειας Αττικής έχει βρει η αλβανική μαφία που κινείται στην περιοχή των Εξαρχείων και δραστηριοποιείται στη διακίνηση ουσιών.
Οι έφοδοι της Δίωξης άρχισαν πριν από περίπου δύο χρόνια, επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, και συνεχίζονται με την κυβέρνηση της Ν.Δ., καθώς φαίνεται ότι ανάγκασαν την αλβανική μαφία να υποχωρεί άτακτα.
Μόλις το απόγευμα της Δευτέρας οι αστυνομικοί πραγματοποίησαν νέα επέμβαση στα Εξάρχεια και προσήγαγαν 10 αλλοδαπούς, για τους οποίους υπήρχαν υποψίες πως ενέχονται στη διακίνηση ναρκωτικών.
Ωστόσο, δεν προέκυψαν στοιχεία σε βάρος τους και χθες αφέθηκαν ελεύθεροι.
Πάντως η δραστηριότητα της ναρκομαφίας στην περιοχή των Εξαρχείων έχει μειωθεί αισθητά, σύμφωνα με έγκυρες πηγές. Μάλιστα, πριν από περίπου δύο χρόνια, όταν άρχισαν οι επιχειρήσεις της Δίωξης Ναρκωτικών στα Εξάρχεια, προσάγονταν σταθερά περί τα 50 άτομα, τα οποία εντοπίζονταν σε σημεία όπου γινόταν εκτεταμένη διακίνηση ναρκωτικών.
Εκείνη την περίοδο σχηματίζονταν δικογραφίες σε βάρος 30 από τα περίπου 50 άτομα που προσάγονταν κατά μέσο όρο και οδηγούνταν στο Αυτόφωρο, με αποτέλεσμα να προφυλακίζονται. Το γεγονός αυτό φαίνεται πως επέδρασε καταλυτικά στα κυκλώματα, τα οποία άρχισαν σιγά σιγά να τα μαζεύουν από την περιοχή.
Πλέον από τις επιχειρήσεις που πραγματοποιούνται τουλάχιστον δύο φορές την εβδομάδα στην περιοχή προσάγονται το πολύ 10 άτομα και είναι ζήτημα αν το ένα έχει στην κατοχή του ναρκωτικά. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει πως το πρόβλημα λύθηκε ολοκληρωτικά, καθώς οι διακινητές ναρκωτικών συνεχίζουν να κινούνται στα Εξάρχεια, αλλά αναμορφώνουν τη δράση τους και εφευρίσκουν τρόπους για να ξεφεύγουν από τα «δίχτυα» της Δίωξης Ναρκωτικών που παρακολουθεί τις κινήσεις τους.
Είναι σημαντικό ότι τα τελευταία δύο χρόνια όσες φορές χρειάστηκε να πάνε στα Εξάρχεια οι αστυνομικοί που έχουν αναλάβει το έργο να καθαρίσουν την περιοχή από τους ναρκεμπόρους δεν τους ενόχλησε κανείς, καθώς ήταν φανερό πως επρόκειτο για επιχειρήσεις της Δίωξης και όχι άλλης υπηρεσίας, όπως των ΜΑΤ, τα οποία είναι ανεπιθύμητα στην περιοχή.



ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου