Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου 2019

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ - Πήρε «σάρκα και οστά» η πρώτη σύμπραξη παρατάξεων






Με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία της Αυτοδιοίκησης και την κυβερνησιμότητα στους Δήμους, οι παρατάξεις «Γιάννενα – Νέα Εποχή», «Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία» και «Γιάννενα Τώρα», θα λειτουργούν ενιαία στο πλαίσιο προγραμματικής σύγκλισης - Βολές από την παράταξη «Ιωάννινα 2023»



Πρακτικό σύμπραξης με την παράταξη της Δημοτικής Αρχής υπέγραψαν χθες το μεσημέρι ο επικεφαλής και οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας», Νίκος Γκόντας και ο επικεφαλής της παράταξης «Γιάννενα Τώρα», Άρης Μπαρτζώκας και ο δημοτικός σύμβουλος Δημήτρης Πάνου.

Με βάση το νέο θεσμικό πλαίσιο για τη λειτουργία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την κυβερνησιμότητα στους Δήμους, οι τρεις παρατάξεις θα λειτουργούν ενιαία στο πλαίσιο της προγραμματικής σύγκλισης που έχει συμφωνηθεί.


Τα πρακτικά υπογεγραμμένα από όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους κατατέθηκαν στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Δημήτρη Παπαγεωργίου.


Σε δηλώσεις τους ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Μωυσής Ελισάφ και οι επικεφαλής των δύο παρατάξεων Νίκος Γκόντας και Άρης Μπαρτζώκας, εξήραν το άριστο κλίμα συνεργασίας που είχαν το προηγούμενο διάστημα και τόνισαν ότι θα δουλέψουν με γνώμονα την επίλυση των προβλημάτων της πόλης.


Ο κ. Ελισάφ καλωσόρισε στο γραφείο του το Νίκο Γκόντα και τους συνεργάτες του και λίγο αργότερα τον Άρη Μπαρτζώκα.


«Ομόφωνα στην παράταξή μας αποφασίσαμε να συμπράξουμε για το συμφέρον του Δήμου. Η προγραμματική μας συμφωνία ήταν άμεση και πολύ εύκολη. Χωρίς να θέτουμε προαπαιτούμενα, χωρίς να διεκδικούμε τίποτα.


Μοναδικός γνώμονας είναι το συμφέρον της πόλης και σε κάθε πρόβλημα θα είμαστε ομόφωνα και ομόθυμα στο πλευρό του Δημάρχου», ανέφερε σε δηλώσεις του ο κ. Γκόντας ο οποίος ευχαρίστησε τον δήμαρχο τονίζοντας ότι «είμαι σίγουρος πως θα κρατήσει καλά το τιμόνι της πόλης».


Ο Δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ από την πλευρά του ευχαρίστησε τον επικεφαλής και τους δημοτικούς συμβούλους της Ανεξάρτητης Δημοτικής Πρωτοπορίας.


«Η σύμπραξή μας στηρίζεται στις προγραμματικές μας θέσεις. Η Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία, ο επικεφαλής της με την εμπειρία που έχει και οι δημοτικοί της σύμβουλοι θα διαδραματίσουν έναν καθοριστικό ρόλο. Μπορούν να βοηθήσουν ώστε να ανοίξει ο δρόμος για μια νέα εποχή στην πόλη. Είχαμε μία αρμονική και αποδοτική συζήτηση και θα έχουμε μία πετυχημένη συνεργασία», τόνισε ο κ. Ελισάφ.


Πρόεδρος της ΔΕΥΑΙ,


ο Αρ. Μπαρτζώκας



Εν τω μεταξύ, αμέσως μετά την υπογραφή του πρακτικού σύμπραξης, ο Άρης Μπαρτζώκας ευχαρίστησε τον δήμαρχο τονίζοντας ότι η δουλειά ξεκινά άμεσα.


«Οι Γιαννιώτες δεν έχουν να μοιράσουν τίποτα. Όλοι θέλουμε το καλό της πόλης και το καλύτερο για την λίμνη. Με την παράταξη του δημάρχου συμφωνήσαμε σε όλα και τώρα σηκώνουμε τα μανίκια για να δουλέψουμε. Η εργασία ξεκινά άμεσα», ανέφερε στις δηλώσεις του.


Ο Δήμαρχος τον ευχαρίστησε τονίζοντας ότι η παράταξη «Γιάννενα Τώρα» υπήρξε ιδιαίτερα δραστήρια και αξιολογήθηκε θετικά από τους πολίτες.


«Συζητήσαμε διεξοδικά και μπορούμε να συνεργαστούμε προς όφελος της πόλης. Κοινή θέληση είναι να συμβάλλουμε στην επίλυση των προβλημάτων της πόλης», υπογράμμισε ο κ. Ελισάφ.


Ο Δήμαρχος ανακοίνωσε ότι ο Άρης Μπαρτζώκας θα είναι ο νέος Πρόεδρος στη Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Ιωαννίνων.


«Είναι μεγάλη τιμή για μένα η ανάθεση αυτών των καθηκόντων. Η παράταξή μας έχει ασχοληθεί με την ΔΕΥΑΙ και πιστεύουμε ότι θα καταφέρουμε», κατέληξε ο κ. Μπαρτζώκας.


Η παράταξη «Ιωάννινα 2023»


Εξάλλου, ανακοίνωση τόσο για την ανάληψη δυο αντιδημαρχιών από τους πρώην δημοτικούς συμβούλους της παράταξης, όσο και για τις ανεξαρτητοποιήσεις, απέστειλε χθες η παράταξη «Ιωάννινα 2023».


Σχολιάζοντας τις ανεξαρτητοποιήσεις των κ.κ. Αϊβατίδη και Παππά, η παράταξη της κας Καλογιάννη, σημειώνει αρχικά πως η πρωτοβουλία τους αυτή, «πραγματοποιείται χωρίς οποιαδήποτε προηγούμενη ενημέρωση της παράταξής μας, με απόλυτη έλλειψη σεβασμού προς όλα τα μέλη της».


Στη συνέχεια η παράταξη σημειώνει πως η Δημοτική της Ομάδα συμμετείχε σε συζητήσεις για ενδεχόμενη συνεργασία με την παράταξη «Γιάννενα – Νέα Εποχή» βάσει προγραμματικών αρχών και ειλικρίνειας και όχι για σύμπραξη παρατάξεων, δηλαδή ενοποίηση των παρατάξεων.


«Μοναδικός στόχος θα ήταν η διασφάλιση της κυβερνησιμότητας του Δήμου και η εξυπηρέτηση των συμφερόντων του Δήμου και των συμπολιτών μας», αναφέρει και τονίζει πως για όλες τις συζητήσεις που έγιναν, όλα τα μέλη της Δημοτικής Ομάδας ενημερώνονταν αμέσως και αναλυτικά.


Ακόμη η παράταξη υπενθυμίζει πως δεν μετείχε σε διαδικασίες προεκλογικών «υποστηρίξεων» ή «συμμαχιών», με απώτερο στόχο την ανάληψη «ρόλων» και την κατάληψη «θέσεων».


Τέλος, μετά την ανάληψη δυο αντιδημαρχιών από τους κ.κ. Αϊβατίδη και Παππά η παράταξη «Ιωάννινα 2023», εξέδωσε και δεύτερη ανακοίνωση στην οποία σημειώνει τα εξής: «Πριν αλέκτορα φωνήσαι, οι δύο ανεξαρτητοποιηθέντες από την παράταξη, διορίστηκαν σε θέσεις Αντιδημάρχων, στο ανακοινωθέν σχήμα διοίκησης του Δήμου μας, της σύμπραξης των παρατάξεων: Γιάννενα – Νέα Εποχή του Δημάρχου κ. Μωυσή, Ανεξάρτητη Δημοτική Πρωτοπορία του κ. Ν. Γκόντα και Γιάννενα Τώρα του κ. Α. Μπαρτζώκα.


Ο κύριος Δήμαρχος ενώ ευαγγελίζοταν το νέο, υιοθετεί πρακτικές του παρελθόντος».



epirusblog

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου