Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

«Θερμό» επεισόδιο αποφεύχθηκε στο «παρά 1'» μεταξύ Ελλήνων αμφίβιων καταδρομέων και τουρκικού σκάφους της Ακτοφυλακής





Tαχύπλοο τύπου Magna 960 RIB της Θ’ ΜΑΚ​ (4ο ΕΤΕΘ) που εκτελούσε περιπολία στη θαλάσσια περιοχή της Σάμου κινδύνεψε να εμβολιστεί από τουρκική ακταιωρό της Ακτοφυλακής και 



όπωςυποστηρίζουν οι επιβαίνοντες καταδρομείς «Έπρεπε να οπλίσουμε το πολυβόλο των 0.50 χλστ. του σκάφους μας για να καταλάβουν τη θα συνέβαινε αν δεν άλλαζε πορεία αλλάξει πορεία το τουρκικό σκάφος»!

Εν συνεχεία επικοινώνησαν με την 79 ΑΔΤΕ και έλαβαν εντολή να απομακρυνθούν από την περιοχή. Ακόμα δεν έχουν διευκρινιστεί πλήρως οι συνθήκες του επεισοδίου, αλλά φαίνεται ότι επρόκειτο για άρνηση υπακοής από πλευράς κυβερνήτη της τουρκικής ακταιωρού της εντολής των Ελλήνων καταδρομέων να αποχωρήσει από τα Εθνικά Χωρικά Υδατα που είχε εισέλθει παρανόμως.

Σημειώνουμε ότι οι πληροφορίες προέρχονται από στελέχη των ΕΔ στην Σάμο και δεν έχει υπάρξει κάποια επίσημη ανακοίνωση μέχρι στιγμής, ούτε του υπουργείου Εθνικής Αμυνας, ούτε του ΓΕΕΘΑ, ούτε του ΓΕΣ.

Το ελληνικό σκάφος ανήκει στην Θ’ ΜΑΚ (Μοίρα Αμφίβιων Καταδρομών).

Εδώ και μερικές μέρες δυστυχώς έχουν διατεθεί πλωτά από τα ΕΤΕΘ της Μυτιλήνης, Χίου και Σάμου για την ενίσχυση των δυνάμεων στα θαλάσσια σύνορα με την Τουρκία, πρακτικά για να δίνεται έγκαιρη ειδοποίηση για «διάσωση» των αλλοδαπών παράνομων μεταναστών.

Σε κάθε ταχύπλοο ΕΣ επιβαίνει προσωπικό του Λιμενικού Σώματος μαζί με 3-4 αμφίβιους καταδρομείς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου