Αναστάσιος Σ. Βέντζης Α.Ε

Αναστάσιος Σ. Βέντζης Α.Ε
Αναστάσιος Σ. Βέντζης Α.Ε - Λεωφόρος Ιωνίας Μεγ. Βαθεία Ανατολή Ιωάννινα - τηλ : 26510 46955 - 26510 47897 - EMAIL : ventzissa@hotmail.com - Οικοδομικά Εργαλεία και Υλικά Ξυλεία Σίδηρος Οικοδομών Σίδηρος Εμπορίου Θερμοπροσόψεις Παραγωγή Αδρανών Υλικών Δόμηση - Κατοικία.

Most Popular

Παρασκευή, 4 Οκτωβρίου 2019

Ριζόπουλος: Να συγκροτηθεί επιτροπή Μεταναστευτικού στην Περιφέρεια - Να μην αφήσουμε την Αθήνα να πάρει αποφάσεις μόνη της


Συνεδρίασε χθες το Περιφερειακό Συμβούλιο κατά τη διάρκεια του οποίου οι Ορίζοντες Ηπείρου ζήτησαν και επέβαλλαν να συζητηθεί εκτός ημερήσιας διάταξης το μεταναστευτικό - προσφυγικό το οποίο αποτελεί το βασικό θέμα που απασχολεί σήμερα τη χώρα και θα έπρεπε να απασχολεί και την Ήπειρο. 


Διαπιστώσαμε ότι ήταν σαφής η παντελής έλλειψη προετοιμασίας της Περιφερειακής Αρχής και η υποτίμηση του θέματος, ξεκινώντας από το γεγονός ότι ο ίδιος ο περιφερειάρχης δεν παρέστη στη σύσκεψη με τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη στην Αθήνα.
Διαπιστώσαμε, επίσης, ότι ο περιφερειάρχης δεν είχε να καταθέσει κανένα σχέδιο συντονισμού και προτάσεις, ενώ παράλληλα προσπαθούσε να μας πείσει όλους ότι «δεν είναι ευθύνη της περιφέρειας» με την πάγια λογική πως ότι μας δημιουργεί πρόβλημα το αποφεύγουμε, χωρίς προφανώς να καταλαβαίνει ότι η παραγωγή πολιτικής είναι εκείνο που κάνει τη μεγάλη διαφορά και λύνει τα προβλήματα.

Την ίδια ώρα, στο Μέγαρο Μαξίμου γινόταν σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό κατά τη διάρκεια της οποίας ανατέθηκε στον υπουργό Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο η ευθύνη του συντονισμού επίλυσης του προβλήματος σε σχέση με τις Περιφέρειες και του Δήμους.

Είναι λοιπόν σαφές ότι η δική μας θέση δικαιώθηκε πριν αλέκτορα φωνήσαι και ότι το θέμα μας αφορά άμεσα. Επίσης, ότι η κυβέρνηση βαδίζει στα τυφλά με ότι αυτό συνεπάγεται ως συνέπεια για την Ήπειρο.

Για το λόγο αυτό, ο επικεφαλής των Οριζόντων Ηπείρου Σπύρος Ριζόπουλος ζητά να συγκροτηθεί επιτροπή Μεταναστευτικού με τη συμμετοχή των επικεφαλής των παρατάξεων στο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Σε αυτήν θα κληθούν όλοι οι δήμαρχοι, οι εκπρόσωποι του στρατού και των σωμάτων ασφαλείας καθώς και οι υπηρεσίες της Περιφέρειας προκειμένου να διαπιστωθεί η διαθεσιμότητα χώρων και πόρων στην Ήπειρο για να καταρτιστεί το δικό μας σχέδιο δράσης το οποίο στη συνέχεια θα παραδώσει η Περιφέρεια στο υπουργείο Εσωτερικών.

Δεν είναι δυνατόν να αφήσουμε την Αθήνα που δεν γνωρίζει τι συμβαίνει στην Ήπειρο να καταρτίζει και να επιβάλλει σχέδια, χωρίς τη δική μας συμμετοχή.

Ελπίζουμε ότι η πρότασή μας θα εισακουστεί και δεν θα μείνουμε στο αδιέξοδο της χθεσινής μας συνεδρίασης όπου δυστυχώς δεν έγινε εφικτό, παρά την προσπάθειά μας, να γίνει κατανοητό το μέγεθος του ζητήματος και τα προβλήματα που θα δημιουργηθούν στο άμεσο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου