Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2019

Οι Ιταλοί "έβαλαν στο μάτι" το λιμάνι Ηγουμενίτσας





Ενώ τα σχέδια της Ελλάδας να χορηγήσει δημόσια στήριξη ύψους 47,3 εκατ. ευρώ για την κατασκευή νέας προβλήτας στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας εκτός της πόλης ενέκρινε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, οι Ιταλοί το "έβαλαν στο μάτι".
  


Ο ισχυρός άνδρας του ιταλικού γκρουπ "Γκριμάλντι", Εμανουέλε Γκριμάλντι, που κατέχει τις "Μινωικές γραμμές", ανέφερε ότι, εκτός από το λιμάνι Ηρακλείου, που σαφώς δήλωσε πως επιθυμεί να συμμετάσχει σε ενδεχόμενη αξιοποίησή του, υπάρχουν "ευκαιρίες επενδύσεων για τον όμιλό του, στο λιμάνι της Ηγουμενίτσας ή και της Πάτρας, πάντοτε υπό προϋποθέσεις".

Επεσήμανε ότι «το θέμα είναι εάν θα βγουν προς πώληση, έαν δηλαδή θέλουν ιδιοκτήτη ή απλώς χρηματοδότη».
Με τις Μινωικές γραμμές ο όμιλος δραστηριοποιείται πλέον αποκλειστικά στις γραμμές Αθήνας – Κρήτης, ενώ στην Αδριατική δραστηριοποιείται μέσω της ιταλικής Grimaldi Lines και κατέχει πλέον μερίδιο 60%.
Η ΝΕΑ ΠΡΟΒΛΗΤΑ
Η Ηγουμενίτσα, ενώ είναι σχετικά μικρός λιμένας με περιορισμένο όγκο μεταφορών σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποτελεί μέρος του κύριου διευρωπαϊκού δικτύου μεταφορών.
Η νέα προβλήτα εκτός της πόλης θα εξυπηρετήσει την αποσυμφόρηση, τη μείωση των επιβλαβών εκπομπών στο περιβάλλον και την ανετότερη διεκπεραίωση των διεθνώ δραστηριοτήτων μεταφοράς.



epirusblog.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου