Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2019

Το Πρωτοπαλλίκαρο του Μακεδονικού Αγώνα Παύλο Μελά τίμησε σήμερα ο Δήμος Πωγωνίου στις εκδηλώσεις μνήμης που πραγματοποιεί κάθε χρόνο στην Τ.Κ. Παρακαλάμου, τόπο καταγωγής του ήρωα.



Η επιμνημόσυνη δέση τελέστηκε Χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως Πωγωνιανής και Κονίτσης κ. Ανδρέα και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων από τις στρατιωτικές και πολιτειακές αρχές, φορείς της περιοχής και μαθητές όλων των βαθμίδων των σχολικών μονάδων του Παρακαλάμου. 


Στον χαιρετισμό της η Βουλευτής Ιωαννίνων κ. Μαρία Κεφάλα τόνισε πως η ελληνική κοινωνία θα πρέπει να αντλήσει από τη σημερινή μέρα τα ανάλογα διδάγματα και να περισώσει ό,τι μπορεί από την μία και μοναδική Μακεδονία ενώ ο Περιφερειάρχης Ηπείρου κ. Αλέξανδρος Καχριμάνης αναφέρθηκε στην γεμάτη αξίες και ιδανικά ζωή του Ηπειρώτη Μακεδονομάχου. Χαιρετισμό απηύθυνε επίσης ο συντονιστής εκπαιδευτικού έργου ΠΕΚΕΣ Ηπείρου κ. Νικόλαος Σουτόπουλος.

Από την πλευρά του ο Δήμαρχος Πωγωνίου κ. Κων/νος Καψάλης υπογράμμισε πως κάποιοι άνθρωποι έχουν το προνόμιο να γεννιούνται παλικάρια. «Τέτοιος άνθρωπος ήταν ο Παύλος Μελάς, αληθινό παλικάρι. Αλώνησε τη Μακεδονία ενισχύοντας τους κατατρεγμένους Έλληνες και με το θάνατό του ξεσήκωσε ένα ολόκληρο έθνος» σημείωσε.

Την κεντρική ομιλία πραγματοποποίησε ο Διευθυντής του Δημοτικού Σχολείου Παρακαλάμου κ. Δημήτριος Κρέκης με θέμα «Ο ήρωας αγωνιστής Παύλος Μελάς».

Η τιμητική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με απαγγελία ποιημάτων από τους μαθητές του Δημοτικού Σχολείου και του Γυμνασίου Παρακαλάμου.

Νωρίτερα βραβεύτηκαν οι μαθητές που τερμάτισαν στις πρώτες θέσεις στον αγώνα δρόμου που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της εκδήλωσης. Οι μαθητές που βραβεύτηκαν είναι:
Γυμνάσιο Παρακαλάμου:
1. Πέτσιος Νίκος
2. Σκόρδου Δέσποινα

3. Τζίμας Βασίλης

Δημοτικό Σχολείο Παρακαλάμου:
1. Σεχάι Άγγελος

2. Νάσσης Κώστας

3. Χαλιγιάννης Παναγιώτης

Στις εκδηλώσεις παρευρέθηκαν επίσης ο Βολευτής Ιωαννίνων κ. Σταύρος Καλογιάννης, η εντεταλμένη Περιφερειακή Σύμβουλος κ. Γιούλα Μητροκώστα, ο Πρόεδρος του Δ.Σ. Πωγωνίου κ. Χρήστος Γκόγκος, οι αντιδήμαρχοι κ. Θανάσης Φωτίου, Μιχάλης Σιούτης και Γαλίτσης Νικόλαος, δημοτικοί σύμβουλοι και Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων, ο εκπρόσωπος της 8ης Ταξιαρχίας Αντισυνταγματάρχης Τεθωρακισμένων κ. Χρήστος Τζιριβίλας, ο εκπρόσωπος της Αστυνομικής Δ/νσης Ιωαννίνων και Διοικητής του Α.Τ. Δελβινακίου Αστυνόμος Α’ κ. Χριστόφορος Κολιός, εκπρόσωπος της Περιφερειακής Πυροσβεστικής Διοίκησης Ιωαννίνων, ο Γραμματέας του Δ.Σ. του ΠΕΑΚΙ κ. Γαβριήλ Παπαναστασίου, η ταμίας του Δ.Σ. του ΠΕΑΚΙ Κ. Ελπινίκη Μπάρκα, σύλλογοι, φορείς και πλήθος κόσμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου