Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Αστυνομικοί: Δεν θα γίνουμε εξιλαστήρια θύματα σε μια διαδικασία προδιαγεγραμμένων θανάτων




Την ανησυχία της πως «αν δεν ληφθούν σοβαρά μέτρα για την αντιμετώπιση της προσφυγικής – μεταναστευτικής κρίσης, θα θρηνήσουμε πολλές ανθρώπινες ζωές, όχι μόνο στη θάλασσα,..



αλλά και στην ξηρά, μέσα στις ίδιες τις δομές φιλοξενίας» εκφράζει με ανακοίνωσή της η ΠΟΑΣΥ, σχολιάζοντας τα σοβαρά επεισόδια που έλαβαν χώρα στη Μόρια το απόγευμα της Κυριακής.

Όπως επισημαίνεται, «Το κακό δεν άργησε να γίνει και ο φόβος για εκατόμβη νεκρών παραμένει στο ακέραιο, ό, τι κι αν εξαγγέλλεται, κεντρικά και καθησυχαστικά, από γενέσεως του μείζονος αυτού προβλήματος. Διότι πολύ απλά, σε ένα χώρο που έχει δομηθεί για τη φιλοξενία 2.500 ανθρώπων και έχουν δαπανηθεί εκατομμύρια ευρώ, όταν στοιβάζεις πενταπλάσιο πληθυσμό, σε μια ιδιότυπη “Βαβέλ“».

Επίσης οι αστυνομικοί αναφέρουν πως «περισσεύει η υποκρισία και τα κροκοδείλια δάκρυα τόσο για τα χθεσινά όσο και για τα επόμενα» ενώ τονίζει πως:
«Οι συνάδελφοί μας αστυνομικοί, που από τύχη γλίτωσαν χθες το λιντσάρισμα, αρνούνται να γίνουν εξιλαστήρια θύματα σε μια διαδικασία προδιαγεγραμμένων θανάτων». Τέλος, η Ομοσπονδία «εκφράζει την οδύνη της για τη χθεσινή τραγωδία, με την ευχή όλων, να υπάρξουν πραγματικά μέτρα αποτροπής νέων προαναγγελθέντων θανάτων και τραυματισμών συναδέλφων. Εδώ δεν μιλάμε πια για “αποσυμφόρηση” αλλά για διάσωση από βέβαιους μελλοντικούς θανάτους και τραυματισμούς ανθρώπων».



newsbreak.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου