Αναστάσιος Σ. Βέντζης Α.Ε

Αναστάσιος Σ. Βέντζης Α.Ε
Αναστάσιος Σ. Βέντζης Α.Ε - Λεωφόρος Ιωνίας Μεγ. Βαθεία Ανατολή Ιωάννινα - τηλ : 26510 46955 - 26510 47897 - EMAIL : ventzissa@hotmail.com - Οικοδομικά Εργαλεία και Υλικά Ξυλεία Σίδηρος Οικοδομών Σίδηρος Εμπορίου Θερμοπροσόψεις Παραγωγή Αδρανών Υλικών Δόμηση - Κατοικία.

Most Popular

Τρίτη, 8 Οκτωβρίου 2019

Από τι προκαλείται η διάρροια; Οχτώ πιθανές αιτίες
Αποτέλεσμα κάποιας τροφής ή ποτού που καταναλώσαμε μπορεί να είναι η διάρροια, η οποία, όμως, αποτελεί και σύμπτωμα πολλών διαφορετικών ιατρικών καταστάσεων.Διακρίνεται σε οξεία και χρόνια, όταν διαρκεί πάνω από τέσσερις εβδομάδες, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις υποχωρεί μέσα σε λίγες ημέρες. Συνήθως, η οξεία διάρροια αντιμετωπίζεται με απλά διαιτητικά μέτρα, ενώ ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι η πρόκληση αφυδάτωσης ιδιαίτερα σε βρέφη, παιδιά και ηλικιωμένους.


Δείτε παρακάτω οχτώ ιατρικούς λόγους που πρέπει να γνωρίζετε:

Σύνδρομο ευερέθιστου εντέρου: Είναι μια διαταραχή του πεπτικού συστήματος, που χαρακτηρίζεται από ναυτία, φούσκωμα, αέρια, δυσπεψία, χρόνιο κοιλιακό άλγος, διάρροια και δυσκοιλιότητα.
Φλεγμονώδεις νόσοι του εντέρου όπως είναι η νόσος του Crohn και η ελκώδης κολίτιδα.
Τροφική αλλεργία ή ευαισθησία σε κάποια τροφή: Ένα ημερολόγιο διατροφής είναι η καλύτερη λύση για να διαπιστώσετε ποιες τροφές προκαλούν αντίδραση στο γαστρεντερικό σας σύστημα.
Κοιλιοκάκη: Όταν κάποιος πάσχει από κοιλιοκάκη, σημαίνει ότι δεν μπορεί να καταναλώσει τρόφιμα με γλουτένη (σιτάρι, σίκαλη, κριθάρι, βρώμη). Η κατανάλωση γλουτένης από άτομα με κοιλιοκάκη οδηγεί στην εκδήλωση συμπτωμάτων, όπως είναι η διάρροια και συνδέεται με σοβαρές επιπλοκές στο μέλλον.
Εκκολπωματίτιδα: Είναι μια φλεγμονώδης νόσος, η οποία αναπτύσσεται στο 1% έως 3% των ατόμων που παρουσιάζουν εκκολπώματα και μπορεί να οδηγήσει σε χειρουργείο.
Έντονη άσκηση: Η έντονη σωματική δραστηριότητα μπορεί να σχετίζεται με αλλαγές στην κυκλοφορία του αίματος στο πεπτικό και το νευρικό σύστημα, γεγονός που κάποιες φορές οδηγεί σε διάρροια.
Έμμηνος ρύση: Οι προσταγλανδίνες, οι οποίες διεγείρουν τις εμμηνορρυσιακές κράμπες, μπορούν επίσης να ενεργοποιήσουν τους μύες του παχέος εντέρου, να επιταχύνουν την κινητικότητα και να προκαλέσουν διάρροια.
Ινομυαλγία: Μπορεί να υπάρχει σύνδεση μεταξύ προβλημάτων του εντέρου και ινομυαλγίας, μιας κατάστασης που χαρακτηρίζεται από μυοσκελετικό πόνο και έντονη κόπωση.Πηγές: rd.com, onmed.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου