Τρίτη 1 Οκτωβρίου 2019

Προς δημοπράτηση το Πάρκο Λακκωμάτων και η αγροτική οδοποιία



Το πράσινο φως για δύο σημαντικά έργα έδωσε η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Ιωαννιτών καθώς στην σημερινή της συνεδρίαση προχώρησε στην έγκριση κατασκευής και στην έγκριση των όρων δημοπράτησης της ανάπλασης του Πάρκου Κουραμπά- Λακκωμάτων και της βελτίωσης ανακατασκευής αγροτικού οδικού δικτύου.



Το πρώτο έργο έχει προϋπολογισμό 900 χιλιάδων ευρώ και περιλαμβάνει την συνολική ανάπλαση του πάρκου Κουραμπά και Λακκωμάτων στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με την μελέτη προβλέπεται η χωροθέτηση θεματικού πάρκου σκύλων, το οποίο θα είναι το πρώτο στην πόλη, υπαίθριο καθιστικό που θα χρησιμοποιείται ως χώρος στάσης και ξεκούρασης, μικρό αναψυκτήριο με υπαίθριο χώρο και υπαίθριο αμφιθέατρο για την ενίσχυση των πολιτιστικών δραστηριοτήτων της περιοχής.

Σημαντικό είναι ότι προβλέπεται η αποκατάσταση της σύνδεσης του πάρκου με τον χώρο μπροστά από το κτίριο της Φιλαρμονικής και ουσιαστικά με το πάρκο Κουραμπά. Οι εργασίες που θα εκτελεστούν στο Πάρκο Κουραμπά, στο πλαίσιο του ίδιου έργου είναι διαπλάτυνση της εισόδου της παιδικής χαράς, συντήρηση όλων των υφιστάμενων εγκαταστάσεων και η δημιουργία χώρου καθιστικού στο τμήμα του γειτνιάζει με την λεωφόρο Δωδώνης.

Το έργο της ανακατασκευής αγροτικής οδοποιίας έχει προϋπολογισμό 1,1 εκατομμύρια ευρώ.

Περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε κοινότητες του Δήμου και σε αγροτικούς δρόμους που βρίσκονται εντός οικισμών.

Μεταξύ άλλων τα έργα θα αναπτυχθούν στον Κατσικά, το Δροσοχώρι, το Κουτσελιό, την Καστρίτσα, τους Μουζακαίους, την Μπάφρα, το Πέραμα, την Περίβλεπτο και την Κόντσικα.

Οι διαδικασίες για τα δύο συγκεκριμένα έργα είχαν ξεκινήσει από την προηγούμενη δημοτική αρχή. Μετά από αρκετή καθυστέρηση παίρνουν πλέον τον δρόμο προς την υλοποίησή τους.

«Σκοπός μας είναι να προχωρήσουμε με ταχείς ρυθμούς όσα έργα κρίνονται απαραίτητα για τον δήμο και έχουν καθυστερήσει ήδη αρκετά. Η Τεχνική Υπηρεσία με όλο της το δυναμικό ολοκληρώνει τις διαδικασίες που απαιτούνται και σε συνεργασία με τις υπόλοιπες υπηρεσίες του δήμου πολύ σύντομα θα είμαστε σε θέση να δημοπρατήσουμε κι άλλες σημαντικές παρεμβάσεις», ανέφερε σε δηλώσεις του ο αντιδήμαρχος έργων και πρόεδρος της Οικονομικής Επιτροπής Γιώργος Αρλέτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου