Κυριακή 13 Οκτωβρίου 2019

Αυτόφωρες συλλήψεις ατόμων και σχηματισμοί δικογραφιών για διάφορα ποινικά αδικήματα στο πλαίσιο αστυνομικών ερευνών





Κατά το τελευταίο 24ωρο συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας συνολικά 9 άτομα

Στο πλαίσιο καθημερινών πεζών και εποχούμενων περιπολιών, αλλά και αστυνομικών ερευνών που διενεργούνται από τις Υπηρεσίες της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου, για 



τον εντοπισμό και την ταυτοποίηση ατόμων που εμπλέκονται σε διάφορα αδικήματα, κατά το τελευταίο 24ωρο συνελήφθησαν στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας και σχηματίσθηκαν δικογραφίες σε βάρος (9) δραστών.

Αναλυτικότερα, συνελήφθησαν:

Xθες (11-10-2019) το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης των Ιωαννίνων, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων, μία 39χρονη ημεδαπή, η οποία από κοινού με δύο ακόμα γυναίκες συνεργούς της, προσέγγισαν 60χρονο πεζό ημεδαπό και του αφαίρεσαν, με τη μέθοδο της απασχόλησης, χρηματικό ποσό από την τσέπη του παντελονιού του.


Χθες (11-10-2019) το απόγευμα στη Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφάλειας της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ηγουμενίτσας, μία 44χρονη ημεδαπή, διότι όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, κατά το χρονικό διάστημα από 9 έως 10-10-2019, αφαίρεσε από σπίτι ηλικιωμένου ζευγαριού στη Νέα Σελεύκεια Ηγουμενίτσας, χρηματικό ποσό.


Χθες (11-10-2019) το απόγευμα, στην περιοχή του Δρίσκου Ιωαννίνων, από αστυνομικούς του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ιωαννίνων σε συνεργασία με αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Ιωαννίνων, τρεις ημεδαποί, ηλικίας 42, 38 και 29 ετών, οι οποίοι προσέγγισαν ηλικιωμένη γυναίκα στην αυλή του σπιτιού της, στην Ιτέα Ιωαννίνων και αποπειράθηκαν να αφαιρέσουν, με τη μέθοδο της απασχόλησης, χρηματικό ποσό.


Χθες (11-10-2019) το βράδυ στο Ασπροκκλήσι Θεσπρωτίας, από αστυνομικούς του Α΄ Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φιλιατών, τέσσερις αλλοδαποί, ηλικίας 37, 36, 32 και 37 ετών, οι οποίοι είχαν εισέλθει παράνομα στη χώρα. Επιπρόσθετα, από τον περαιτέρω έλεγχο, διαπιστώθηκε ότι:


σε βάρος του 36χρονου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Λάρισας, ποινής φυλάκισης ενός έτους και ενός μηνός, για ψευδή ανώμοτη κατάθεση


σε βάρος του 37χρονου εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις του Μονομελούς Πλημμελειοδικείου Καστοριάς, συνολικής ποινής φυλάκισης ενός έτους και χρηματικής ποινής (6.000) ευρώ, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί αλλοδαπών.

Επίσης, στο πλαίσιο ερευνών για την ταυτοποίηση δραστών περιπτώσεων κλοπών και απατών που έλαβαν χώρα σε προγενέστερο χρόνο, σχηματίστηκαν επιπλέον τέσσερις (4) δικογραφίες και συγκεκριμένα:


Σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σε βάρος 41χρονης ημεδαπής, για κλοπή. Ειδικότερα όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, η 41χρονη, την 04-10-2019 στην πόλη της Άρτας αφαίρεσε αρχικά πορτοφόλι 46χρονης ημεδαπής, το οποίο περιείχε τραπεζική κάρτα. Στη συνέχεια, με την κλεμμένη κάρτα, πραγματοποίησε ανάληψη από ΑΤΜ τραπεζικού υποκαταστήματος, αφαιρώντας από το λογαριασμό της παθούσας χρηματικό ποσό.


Σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Άρτας σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 30 και 29 ετών, για κλοπή. Ειδικότερα, οι δύο δράστες, βραδινές ώρες της 03-10-2019, διέρρηξαν κατάστημα στο κέντρο της πόλης της Άρτας, απ’ όπου αφαίρεσαν χρηματικό ποσό από συρτάρι γραφείου.


Σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφαλείας Άρτας σε βάρος 48χρονου ημεδαπού για κλοπή. Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την έρευνα της παραπάνω υπηρεσίας σε συνεργασία με το Γραφείο Εγκληματολογικών Ερευνών, ο 48χρονος δράστης, κατά το χρονικό διάστημα από 07 έως 08/08/2019, εισήλθε από ανασφάλιστο παράθυρο σε σπίτι στη Ροδαυγή Άρτας, από όπου αφαίρεσε χρηματικό ποσό.


Σχηματίστηκε δικογραφία από το Τμήμα Ασφάλειας Πρέβεζας σε βάρος δύο ημεδαπών, ηλικίας 24 και 25 ετών, οι οποίοι κατηγορούνται για τα κατά περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας, απάτης και κλοπής, σε βάρος 60χρονου ημεδαπού παθόντα. Ειδικότερα, από την αστυνομική έρευνα προέκυψαν τα παρακάτω:


ο 24χρονος πραγματοποίησε εμπορική συναλλαγή αγοράς ζώων από τον 60χρονο, χρησιμοποιώντας πλαστές επιταγές πληρωμής και εξαπατώντας τον με αυτό τον τρόπο


ο 24χρονος πραγματοποίησε υποτιθέμενη επαγγελματική συνάντηση με τον 60χρονο παθόντα, με σκοπό ο 25χρονος συνεργός του να μεταβεί στο σπίτι του παθόντα και να αφαιρέσει χρηματικό ποσό, εκμεταλλευόμενος την απουσία του.

Οι περιπολίες για την αστυνόμευση της Περιφέρειας Ηπείρου και οι έρευνες για την ταυτοποίηση δραστών διαφόρων αδικημάτων θα συνεχιστούν με αμείωτη ένταση.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου