Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Αμβρόσιος: Σκληρή επίθεση σε Ιερώνυμο για τη συνάντηση με Μητσοτάκη – «Με ποιο δικαίωμα Μακαριώτατε διαπράττετε αυτό το ηθικό έγκλημα;»Ο πρώην Καλαβρύτων και Αιγιαλείας Αμβρόσιος άσκησε έντονη επίθεση στον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο, τον οποίο κατηγορεί πως παραβίασε κανόνες της Εκκλησίας και.. συναντήθηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με το tempo24 ο κ. Αμβρόσιος ενοχλήθηκε όπως λέει για την πρώτη συνάντηση μετά τον νόμο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών που είχε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Αρχιεπίσκοπ.

Μαζί επισκέφθηκαν δομές της Αρχιεπισκοπής Αθηνών στο Δήλεσι και στον Ωρωπό, παιδικούς σταθμούς και ένα κέντρο γεροντολογίας.

Ο Μητροπολίτης πρώην Καλαβρύτων κατηγορεί τον Αρχιεπίσκοπο ότι αμνηστεύει τους «καταφρονητές των νόμων του Ευαγγελίου», «αποδέχεται τη νομιμοποίηση του γάμου των ομοφυλοφίλων ως φυσιολογικούς», και «αντιστρατεύεται τους νόμους του Θεού ο οποίος έριξε πυρ εξ ουρανού και κατέκαυσε τα Σόδομα και τα Γόμορα».

Μάλιστα τον ρωτά: «Με ποιο δικαίωμα Μακαριώτατε διαπράττετε αυτό το ηθικό έγκλημα δηλαδή να εναγκαλίζεσθε τον πολέμιο του ηθικού νόμου πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και να γράφετε στα παλιά σας υποδήματα ακόμη και τους λόγους του Αποστόλου Παύλου;»

Ο κ. Αμβρόσιος στη συνέχεια απευθύνει και συγκεκριμένο κατηγορητήριο προς τον Αρχιεπίσκοπο, απαριθμώντας τα αδικήματά του:Αδελφοποίηση με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο οποίος νομοθετικών νομιμοποίησε τον γάμο των ομοφυλοφίλων.
Συνιστάτε ,με τα λεγόμενά σας την «συνεργασία» Εκκλησίας με τη σημερινή κυβέρνηση Μητσοτάκη και των άλλων πολέμιων της Εκκλησίας μας.
Με όλα όσα πράττετε οι Χριστιανοί κραυγάζουν: «Έπεσε το οχυρό της Ορθόδοξης Ελλάδας επί Αρχιεπισκόπου Ιερωνύμου του 2ου!»

Περνά όμως και σε ένα ακόμη θέμα αυτό του επιδόματος μητρότητας… και σε ομοφυλοφίλους:

«Οι εκκλησιαστικοί παράγοντες είτε από σεβασμό στο σεπτό πρόσωπό σας είτε από φόβο για τις κυρώσεις, είτε από ευγένεια, δεν μιλούν και δεν εκφράζονται.

Οπότε εσείς, ανενόχλητος πλέον, προβαίνετε συνεχώς σε πράξεις και ενέργειες που συνιστούν το έγκλημα της προδοσίας! Εδοκίμασα πολλήν ψυχική ταραχή σκεπτόμενος εάν έπρεπε να σας απευθύνω την παρούσα επιστολή.

Και διερωτώμενος προβληματισμένος και προσευχόμενος εις την σκέψη μου ήλθαν μεγάλα εκκλησιαστικά αναστήματα αγιότητας τα οποία επέδειξαν μία δυναμική διαγωγή προς τινάς καταφρονητές των νόμων του Θεού, όπως ο Άγιος Νικόλαος και ο Άγιος Αμβρόσιος.

Σας θυμίζω ότι η Εκκλησία διδάσκει την αγάπη αλλά δεν αμνηστεύει την αμαρτία. Για τον παραπάνω λόγο σας ικετεύω να αλλάξετε στάση και να διορθώσετε τα λόγια που συχνά αναφέρετε», καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου