Παρασκευή 3 Μαΐου 2024

Δηλώσεις δημάρχου Ιωαννίνων Θωμά Μπέγκα ,για την τουριστική κίνηση και τις εκλογές στον ΦΟΔΣΑ



Πανέτοιμος να υποδεχτεί τους επισκέπτες οι οποίοι και φέτος επέλεξαν τα Γιάννενα για τις πασχαλινές τους διακοπές είναι ο δήμος Ιωαννιτών.

Σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε ο δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας, ο μηχανισμός του δήμου, είτε αυτός αφορά την καθαριότητα της πόλης, είτε τη συνεργασία με τα καταστήματα εστίασης, τα ξενοδοχεία ακόμα και την Τροχαία, είναι σε ετοιμότητα, με στόχο να προσφέρει σε όλους όσους θα περάσουν αυτές τις ημέρες στα Γιάννενα την καλύτερη δυνατή φιλοξενία και εξυπηρέτηση.
«Όλος ο μηχανισμός του δήμου βρίσκεται σε πλήρη ετοιμότητα ώστε τις μέρες αυτές η πόλη μας να παρουσιάσει την εικόνα που της πρέπει. Είναι μέρες γιορτινές, είναι μέρες χαράς και καταρχάς θέλουμε να είναι όμορφος ο τόπος μας για τους δημότες μας και βέβαια και για τους επισκέπτες. Σε αυτή την κατεύθυνση λοιπόν οι μηχανισμοί του δήμου κυρίως του εργοταξίου θα είναι σε πλήρη εγρήγορση όλες τις επόμενες μέρες και είμαι σίγουρος ότι ο δήμος μας θα έχει μια εξαιρετική εικόνα που θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις και στους δημότες και στους επισκέπτες», δήλωσε ο κ. Μπέγκας.

Για τον ΦΟΔΣΑ

Ο δήμαρχος ρωτήθηκε από δημοσιογράφους σχετικά με την χθεσινή εκλογική διαδικασία στον ΦΟΔΣΑ, αλλά και για την ανακοίνωση της παράταξης «Γιάννενα Νέα Εποχή» η οποία προανήγγειλε προσφυγή κατά της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου με την οποία εκλέχτηκαν οι εκπρόσωποι του δήμου Ιωαννιτών στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα.

Αναφορικά με το αποτέλεσμα των εκλογών ο κ. Μπέγκας σημείωσε:

«Εκτυλίχτηκε μια δημοκρατική διαδικασία με τους εκπροσώπους των δήμων να κάνουν τις επιλογές τους. Το πιο σημαντικό τώρα είναι να συνεχιστεί η δουλειά που έγινε την προηγούμενη περίοδο στην οποία διετέλεσα αντιπρόεδρος του Φορέα, στη διάρκεια της οποίας πιστεύω ότι μπήκαν στέρεα θεμέλια. Ελπίζω η επόμενη μέρα να είναι δημιουργική γιατί αξίζει ο τόπος μας μία σύγχρονη ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων και για την ποιότητα ζωής των πολιτών αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος. Εύχομαι στη νέα διοίκηση καλή επιτυχία και δηλώνω ότι ως μέλος του Δ.Σ. θα είμαι δίπλα της με την εμπειρία μου και με διάθεση συνεργασίας για να πετύχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα για την Ήπειρο».

Αναφορικά με την συμμετοχή της κ. Καλογιάννη και του κ. Χρυσοστόμου ως υποψήφιους για τη θέση του αντιπροέδρου, ο κ. Μπέγκας τόνισε πως το δημοτικό συμβούλιο επέλεξε νόμιμα τους εκπρόσωπους του στο Διοικητικό Συμβούλιο του Φορέα και από εκεί και πέρα ο καθένας μπορούσε να επιλέξει αν θα προσπαθήσει να εκλεγεί σε μια θέση ευθύνης, ενώ χαρακτήρισε λανθασμένη πολιτικά την επιλογή της μείζονος αντιπολίτευσης να προσφύγει κατά της απόφασης του δημοτικού συμβουλίου.

«Θεωρώ την επιλογή της μείζονος αντιπολίτευσης σε πολιτικό επίπεδο λανθασμένη. Η δική μας πολιτική επιλογή όχι μόνο σε σχέση με το ΦΟΔΣΑ, αλλά γενικότερα ήταν να έχουμε διευρυμένη εκπροσώπηση σε διάφορα Διοικητικά Συμβούλια και από τις παρατάξεις της αντιπολίτευσης. Το δικαίωμα της συμπολίτευσης να επιλέγει με ποιους ανθρώπους θα εκπροσωπηθεί καθόλου δεν προσβάλει το δικαίωμα της αντιπολίτευσης, καθώς ο νομοθέτης έχει προβλέψει πώς να την προστατεύσει, αφού ούτως ή άλλως έναν εκλέκτορα θα είχε ως μέλος στο νέο διοικητικό συμβούλιο του Φορέα. Η επιλογή μας ως δημοτική αρχή ο ένας από τους τρεις εκπροσώπους μας να είναι η κυρία Καλογιάννη έγινε γιατί κατά την άποψή μου έχει και τη γνώση και την επάρκεια να εκπροσωπήσει το δήμο στο συγκεκριμένο αντικείμενο. Έχουμε επιλέξει συνειδητά τη συνεργασία με το σύνολο της αντιπολίτευσης για να διοικήσουμε το δήμο, όχι με μία αντίληψη μονοκρατορίας, αλλά με διάλογο και ανοιχτά αυτιά.

Σε ότι αφορά τον κ. Χρυσοστόμου είναι ένας σημαντικός συνεργάτης μου και ήδη η δουλειά την οποία έχει κάνει στο αντικείμενό του είναι εμφανής. Είναι σημαντικό για το δήμο ότι από εδώ και πέρα θα αφιερώσει όλη την ενέργεια του στον κρίσιμο τομέα που έχει αναλάβει ως αντιδήμαρχος, αυτόν της διαχείρισης απορριμμάτων και πιστέψτε με ότι μαζί θα επιτύχουμε λαμπρά αποτελέσματα στο μέλλον γιατί είναι πολύ καλός γνώστης της κατάστασης και πολύ ικανός συνεργάτης».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτηση για τις μομφές της μείζονος αντιπολίτευσης περί εξόφλησης προεκλογικών γραμματίων στην επιλογή της κ. Καλογιάννη, ο δήμαρχος τόνισε:

«Απαντώ με μία ερώτηση: Αν λάβουμε υπόψη μας ότι το ποσοστό της παράταξης της μείζονος αντιπολίτευσης στον πρώτο γύρο ήταν κατά πολύ μικρότερο από αυτό που έλαβε στο δεύτερο, μήπως πρέπει να αναζητήσουμε αποπληρωμή γραμματίων από τη μεριά της;».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου