Σάββατο 4 Μαΐου 2024

Απίστευτο!! Ρωσικές δυνάμεις μέσα σε στρατιωτική βάση των ΗΠΑ - Το ζήσαμε κι αυτό!Ρωσικό στρατιωτικό προσωπικό εισήλθε σε αεροπορική βάση στον Νίγηρα που φιλοξενεί στρατεύματα των ΗΠΑ, δήλωσε στο Reuters ανώτερος αξιωματούχος της άμυνας των ΗΠΑ, μια κίνηση που ακολουθεί την απόφαση της χούντας του Νίγηρα να εκδιώξει τις δυνάμεις των ΗΠΑ.

Οι στρατιωτικοί που κυβερνούν το έθνος της Δυτικής Αφρικής έδωσαν τελεσίγραφο στις ΗΠΑ να αποσύρουν το σχεδόν 1.000 ατόμων στρατιωτικό προσωπικό τους από τη χώρα, η οποία μέχρι το πραξικόπημα του περασμένου έτους ήταν βασικός σύμμαχψος της Ουάσιγκτον.

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος των ΗΠΑ, μιλώντας σε ξένο πρακτορείο υπό τον όρο της ανωνυμίας, αποκάλυψε ότι οι ρωσικές δυνάμεις δεν αναμειγνύονται με τα αμερικανικά στρατεύματα, αλλά χρησιμοποιούν ένα ξεχωριστό υπόστεγο στην αεροπορική βάση 101, η οποία βρίσκεται δίπλα στο διεθνές αεροδρόμιο Diori Hamani στο Niamey, την πρωτεύουσα του Νίγηρα.

Η κίνηση του ρωσικού στρατού φέρνει τα αμερικανικά και ρωσικά στρατεύματα σε άμεση γειτνίαση σε μια εποχή που ο στρατιωτικός και διπλωματικός ανταγωνισμός των εθνών είναι ολοένα και πιο σκληρός για τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Ερωτηθείς σχετικά με το δημοσίευμα του Reuters για τις εξελίξεις στον Νίγηρα, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Λόιντ Όστιν, υποβάθμισε κάθε κίνδυνο για τα αμερικανικά στρατεύματα ή την πιθανότητα τα ρωσικά στρατεύματα να πλησιάσουν το στρατιωτικό υλικό των ΗΠΑ.
απεμπε-EPA photo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου