Σάββατο 11 Μαΐου 2024

Η «κινούμενη άμμος» των δημοσκόπων - Τους έχει «τρελάνει» ο ΚασσελάκηςΟ τρόπος με τον οποίο πολιτεύεται ο Στέφανος Κασσελάκης έχει «τρελάνει» και τους δημοσκόπους. Παλιός στο κουρμπέτι, έλεγε στη στήλη πως θα.. έβλεπε τον ΣΥΡΙΖΑ από 12% έως και 19%, καθώς είναι δύσκολο να εντοπιστεί ποια είναι και πώς συμπεριφέρεται η «νέα εκλογική βάση του ΣΥΡΙΖΑ», που αποτελείται από ένα απολιτίκ ρευστό κοινό, το οποίο αρέσκεται στην ακραία φρασεολογία, έχει έντονα αντισυστημικά στοιχεία και δεν ταυτίζεται με κόμματα. Σ’ αυτό το πλαίσιο, το αποτέλεσμα που θα φέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μοιάζει με «κινούμενη άμμο» και δεν μπορεί να προβλεφθεί.
***
Υποεκτίμηση
Από την άλλη, στο ΠΑΣΟΚ λένε πως οι δημοσκόποι τούς… «υποεκτιμούν» και μπορεί να πάνε πολύ καλύτερα από ό,τι λένε οι αριθμοί. Χαρακτηριστικά, συνεργάτης του προέδρου του ΠΑΣΟΚ που ήταν μαζί του στην Κρήτη, σημείωνε πως σε όλες τις περιοδείες στη Μεγαλόνησο «δεν βλέπουν κανένα ρεύμα Κασσελάκη», όπως «το παρουσιάζουν τα μίντια». Αυτή η φράση πάντως για τα μίντια που «προβάλλουν τον Στέφανο Κασσελάκη» αποτελεί όλο και πιο συχνό επιχείρημα της Χαριλάου Τρικούπη το τελευταίο διάστημα, καθώς υπάρχει γκρίνια πως τα ΜΜΕ για κάποιον λόγο τούς «κάνουν πόλεμο».
***
Διχογνωμία
Η μάχη μεταξύ των δύο κομμάτων για τη δεύτερη θέση φαίνεται να επηρεάζει και την κυβερνητική παράταξη. Στο εσωτερικό της κυβέρνησης υπάρχουν διαφορετικές απόψεις για το πού πρέπει να πέσει το κέντρο βάρους της κριτικής: στον ΣΥΡΙΖΑ ή στο ΠΑΣΟΚ; Εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως αυτή την άτυπη μάχη την κερδίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, που συγκεντρώνει τα περισσότερα κυβερνητικά πυρά. Υπάρχει όμως και η άποψη που λέει πως η κριτική πρέπει να είναι μοιρασμένη και προς το ΠΑΣΟΚ, καθώς διαφορετικά θα καταλήξει «αβάντα» στον Στέφανο Κασσελάκη. «Θα το βρούμε μπροστά μας», έλεγε έμπειρο στέλεχος του κόμματος.


Σταύρος Παπαντωνίου
Θεωρείο / Καθημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου