Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Σε ανακατασκευασμένα κτίρια 7.233 τ.μ. Έτοιμη να υποδεχθεί πρόσφυγες η πρώην Παιδόπολη «Αγία Ελένη»!



- Μέσα Μαρτίου θα παραδοθούν στο Υπ. Μεταναστευτικής Πολιτικής, δήλωσε στον «Π.Λ.» ο Μάρκο Μπουόνο, Υπεύθυνος της Ύπατης Αρμοστείας στα Γιάννενα
- Το συνολικό κόστος άγγιξε το 1,2 εκ. ευρώ!



• «Στα μέσα Μαρτίου, όλες οι κτιριακές εγκαταστάσεις της πρώην Παιδόπολης «Αγία Ελένη», θα είναι, από πάσης πλευράς, έτοιμες, προκειμένου να φιλοξενήσουν πρόσφυγες», είπε στον «Π.Λ.» ο υπεύθυνος του Γραφείου Ιωαννίνων της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ κ. Μάρκο Μπουόνο, προσθέτοντας ότι το λόγο θα έχει πλέον το Υπουργείο Μεταναστευτικής Πολιτικής.
Όπως εξήγησε ο κ. Μπουόνο, σύμφωνα με τις υπογραφείσες Συμβάσεις, τα κτίρια θα έχουν όλο τον απαραίτητο εξοπλισμό για την άνετη διαμονή των φιλοξενουμένων.

Όλες οι εγκαταστάσεις!
Θα αποκατασταθεί επίσης ο προαύλιος χώρος όλων των κτιριακών εγκαταστάσεων και θα υπάρχει αίθουσα εκδηλώσεων, αίθουσα πλυντηρίων, παιδική χαρά, γήπεδο κ.ά.
Όπως διαπιστώθηκε από την επιτόπιο επίσκεψη –με την παρουσία του κ. Μπουόνο- η ανακατασκευή των τριών πρώτων κτιρίων (Α’ φάση), έγινε σε συντομότερο χρονικό διάστημα απ’ ό,τι προβλέπει η Σύμβαση.

Έτοιμα μέσα Μαρτίου!
Οι εργασίες για την ανακατασκευή των υπολοίπων 16 κτιρίων (Β’ φάση) συνεχίζονται με γοργό ρυθμό. Όλα τα τεχνικά συνεργεία εργάζονται ακατάπαυστα, προκειμένου να παραδοθεί το έργο στα μέσα Μαρτίου.
Την επίβλεψη του έργου έχει ο μηχανικός Δημ. Σιάφας, ο οποίος ορίστηκε από την Ύπατη Αρμοστεία.

Έργα σχεδόν 1,2 εκ. ευρώ!
Σημειώνεται ότι στο σχετικό διαγωνισμό της Α’ φάσης (ανακατασκευή τριών κτιρίων), ο οποίος πραγματοποιήθηκε μέσω διαδικτύου, ανάδοχος αναδείχθηκε ο εργολάβος δημοσίων έργων Κ. Γκάσιος (εταιρία «Μέανδρος») (χρημ. ποσό 199.000 ευρώ).
Στο δεύτερο διαγωνισμό της Β’ φάσης (ανακατασκευή των υπολοίπων 16 κτιρίων), ο οποίος πραγματοποιήθηκε με τον ίδιο τρόπο, αναδείχθηκε ανάδοχος ο ίδιος εργολάβος, ο Κων. Γκάσιος (εταιρία «Μέανδρος») (χρηματικό ποσό 980.000 ευρώ).
Η συνολική έκταση της πρώην Παιδόπολης ανέρχεται σε 40 στρέμματα περίπου (39.750 τ.μ. οικόπεδα «φιλέτο»). Οι κτιριακές εγκαταστάσεις έχουν συνολική επιφάνεια 7.233.20 τ.μ. και ο αύλιος χώρος είναι 33 στρεμ. περίπου.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου