Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

ΗΠΕΙΡΟΣ-Το τρίγωνο του χασίς και οι επιτυχίες της Αστυνομίας




Του Κώστα Παπαθεοδώρου

Είναι εντυπωσιακό Και συνάμα ανατριχιαστικό. Μιλώ για τα ναρκωτικά που διακινούνται στην Ήπειρο και που πλέον λόγω των εντυπωσιακών επιτυχιών της Αστυνομίας έχουμε ερέθισμα αίσθησης και μέτρο… σύγκρισης. Αναμφίβολα η Ήπειρος αποτελεί εδώ και χρόνια ενδεχομένως από τις βασικότερες πύλες εισαγωγής ναρκωτικών στη χώρα.
Είναι γνωστό ότι στη γειτονιά μας καλλιεργούνται είτε παράνομα, είτε με τα στραβά μάτια των αρχών ή ακόμα και με την προτροπή επιτηδείων, μεγάλες ποσότητες ναρκωτικών που...
προορίζονται για την ελληνική αλλά κυρίως για την ευρωπαϊκή αγορά.Το τρίγωνο παραγωγής- διακίνησης και εμπορίας είναι γνωστό: . Αλβανία-Ελλάδα- Ιταλία.
Και επειδή αποφέρει τεράστια κέρδη, κάποιοι- πολλοί εν προκειμένω- είναι διατεθειμένοι να ρισκάρουν.Αλλά άλλο να το ακούς και άλλο να το βλέπεις.Προκαλεί μεγάλη εντύπωση τόσο η ένταση, όσο η έκταση του λαθρεμπορίου αλλά κυρίως η αποτελεσματικότητα των αστυνομικών αρχών. Πριν λίγες μέρες στην Κακαβιά εντοπίστηκε φορτηγό με πάνω από έναν τόνο χασίς. Και πολλά άλλα περιστατικά που λόγω της συχνής επανάληψης φαντάζουν…ρουτίνα και για το λόγο αυτό αξίζουν συγχαρητήρια κατ` αρχήν, στην ηγεσία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηπείρου.Αλλά εκεί όπου θέλω να σταθώ είναι ο πόλεμος που έχει κηρύξει η Αστυνομία Άρτας κατά των εμπόρων. Ένας πόλεμος με πολλές νικηφόρες μάχες. Και ενίοτε εντυπωσιακές. Όπως εδώ και περίπου έναν χρόνο έτσι και τώρα καμιά εικοσαριά άτομα «εγκληματική οργάνωση» δηλαδή, εξαρθρώθηκε προκαλώντας αίσθηση και λόγω πληθυσμού και ένεκα δραστηριότητας…Αλήθεια γιατί όλα αυτά συμβαίνουν, ή έστω αποκαλύπτονται το τελευταίο διάστημα; Απάντηση δεν υπάρχει. Τουλάχιστον όχι ευθεία και σαφής.Εκείνο που φαίνεται είναι ότι η Ήπειρος δεν αποτελεί απλά σταυροδρόμι ναρκωτικών αλλά και εδώ ενδημούν οργανωμένα, πολυάνθρωπα και πολυσχιδή κυκλώματα. Εγκληματικές οργανώσεις με άλλα λόγια που για λίγα ευρώ ξερνούν… θάνατο. Να μην ξεχάσω να αναφερθώ και σε πρόσφατη περίπτωση σύλληψης γνωστού μεγαλέμπορα που όλα για πολλά χρόνια αποτελούσε μάστιγα για την ευρύτερη περιοχή της Άρτας.
Το βέβαιο είναι ότι υπάρχει πολύς δρόμος ακόμα και πως για κάθε κιλό ναρκωτικού που κατάσχεται υπάρχουν σημαντικές ποσότητες που ξεγελούν τους ελέγχους και προσπερνούν τα μπλόκα…Αλλά αυτό έχει να κάνει αφενός με την προσπάθεια και τη μεθοδικότητα των αρμόδιων αρχών, κυρίως όμως με τη βούληση της πολιτείας που εν προκειμένω σημαίνει κονδύλια.Απαιτούνται εξοπλισμός αλλά και προσωπικό. Και τα δύο είναι είδη σε ανεπάρκεια. Παρόλα αυτά αποτέλεσμα υπάρχει. Και μάλιστα δυσανάλογα μεγάλο σε σχέση με τα τεχνικά μέσα και το ανθρώπινο δυναμικό. Και ξέρετε κάτι; Καλά κάνουν και δεν ασχολούνται ή έστω ασχολούνται λιγότερο με τα τροχαία, ρίχνοντας όλο το βάρος στα πραγματικά εγκλήματα!Και με την αποτελεσματικότητα της τελευταίας περιόδου αποδεικνύουν ότι δυστυχώς και εδώ πλάι μας, δίπλα μας το έγκλημα, το οργανωμένο έγκλημα, οι εγκληματικές οργανώσεις υπάρχουν. Όπως υπήρχαν πάντα. Μόνο που τώρα συλλαμβάνονται και στοιβάζονται άνθρωποι και ναρκωτικά στα υπόγεια της Αστυνομίας.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου