Τα πορτοκάλια της Άρτας
Φημισμένη είναι η Άρτα για τα εσπεριδοειδή της. Πορτοκάλια, Μανταρίνια αλλά και Λεμόνια παράγονται στην περιοχή σε εξαιρετική ποιότητα. Η περίοδος Νοεμβρίου-Φεβρουαρίου είναι ιδανική για να αγοράσετε πορτοκάλια Άρτας και η περίοδος Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου για μανταρίνια.
Φέτα Άρτας, Κεφαλογραβιέρα Άρτας, Γαλοτύρι Άρτας είναι προϊόντα ΠΟΠ της περιοχής.
Η ελαιοκαλλιέργεια κατέχει σημαντική θέση στη γεωργική δραστηριότητα της περιοχής.
Χέλια, σαρδέλες, γαρίδες, κέφαλοι κ.α είναι μερικά από τα ψάρια του Αμβρακικού που κάποιος μπορεί να προμηθευτεί από την αγορά της πόλης.
Το αυγοτάραχο Αμβρακικού είναι ένα από τα ακριβότερα εδέσματα Ελληνικής παραγωγής.
Στην περιοχή του κάμπου αλλά και στα Τζουμέρκα, ευδοκιμεί μια ποικιλία σταφυλιού με την ονομασία «ιζαμπέλα» ή ζαμπέλα. Η ζαμπέλα είναι ένα υβριδικό σταφύλι ιδιαίτερα ανθεκτικό και γευστικό και είναι ιδανικό για την παραγωγή τσίπουρου αλλά αντίθετα δεν ενδείκνυται για παραγωγή κρασιού. Έχει χρώμα σκούρο κόκκινο ή μαύρο και θεωρείται αγριόκλημα.
Η περιοχή της Άρτας διακρίνεται για την άφθονη και συνεχή ανθοφορία σχεδόν καθ ‘όλη την διάρκεια του χρόνου και σε συνδιασμό με τις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής παράγεται μέλι που χαρακτηρίζεται απο υψηλή ποιότητα και υψηλή διατροφική αξία.
Φημισμένη είναι η Άρτα για τα εσπεριδοειδή της. Πορτοκάλια, Μανταρίνια αλλά και Λεμόνια παράγονται στην περιοχή σε εξαιρετική ποιότητα. Η περίοδος Νοεμβρίου-Φεβρουαρίου είναι ιδανική για να αγοράσετε πορτοκάλια Άρτας και η περίοδος Νοεμβρίου-Δεκεμβρίου για μανταρίνια.
Φέτα Άρτας, Κεφαλογραβιέρα Άρτας, Γαλοτύρι Άρτας είναι προϊόντα ΠΟΠ της περιοχής.
Η ελαιοκαλλιέργεια κατέχει σημαντική θέση στη γεωργική δραστηριότητα της περιοχής.
Χέλια, σαρδέλες, γαρίδες, κέφαλοι κ.α είναι μερικά από τα ψάρια του Αμβρακικού που κάποιος μπορεί να προμηθευτεί από την αγορά της πόλης.
Το αυγοτάραχο Αμβρακικού είναι ένα από τα ακριβότερα εδέσματα Ελληνικής παραγωγής.
Στην περιοχή του κάμπου αλλά και στα Τζουμέρκα, ευδοκιμεί μια ποικιλία σταφυλιού με την ονομασία «ιζαμπέλα» ή ζαμπέλα. Η ζαμπέλα είναι ένα υβριδικό σταφύλι ιδιαίτερα ανθεκτικό και γευστικό και είναι ιδανικό για την παραγωγή τσίπουρου αλλά αντίθετα δεν ενδείκνυται για παραγωγή κρασιού. Έχει χρώμα σκούρο κόκκινο ή μαύρο και θεωρείται αγριόκλημα.
Η περιοχή της Άρτας διακρίνεται για την άφθονη και συνεχή ανθοφορία σχεδόν καθ ‘όλη την διάρκεια του χρόνου και σε συνδιασμό με τις κλιματολογικές συνθήκες της περιοχής παράγεται μέλι που χαρακτηρίζεται απο υψηλή ποιότητα και υψηλή διατροφική αξία.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου