Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Γιάννενα: Αντίθετοι με την ιδιωτικοποίηση οι εργαζόμενοι





Την έντονη αντίθεσή του στην απόφαση της δημοτικής αρχής, με τη σύμφωνη γνώμη και τριών παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου, να προχωρήσει στην ιδιωτικοποίηση της αποκομιδής σκουπιδιών στις Δ.Ε. Περάματος και Μπιζανίου, εκφράζει ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ του νομού.

Μάλιστα όπως καταγγέλλει η διοίκηση του Συλλόγου και ο πρόεδρος Χρ. Μεντής η απόφασή αυτή ανακοινώθηκε λίγες μόλις ημέρες μετά την διαβεβαίωση του Δημάρχου Θ. Μπέγκα, ότι δεν πρόκειται να ληφθεί τέτοια απόφαση, αφού δεν είναι στις προθέσεις της δημοτικής αρχής η περαιτέρω ιδιωτικοποίηση του τομέα της καθαριότητας.
Ο κ. Μεντής έκανε λόγο για μία πολιτική που αντιβαίνει τα συμφέροντα της κοινωνίας και «αναδεικνύει το πραγματικό πρόσωπο του Δημάρχου και της δημοτικής αρχής, που είναι υπέρ της ιδιωτικοποίησης της καθαριότητας.
Η απόφαση αυτή θα μας βρει αντίθετους και καλούμε τους συναδέλφους εργαζόμενους και το σύνολο των φορέων να συμπαρασταθούν», τόνισε ο κ. Μεντής, προσθέτοντας ότι η απόφαση αυτή αποτελεί και μία σαφή ένδειξη για το δυσοίωνο μέλλον των συμβασιούχων εργαζόμενων της καθαριότητας που βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας.
Η νυχτερινή αποζημίωση Επίσης όμως ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ κάνει και μία δεύτερη καταγγελία που αφορά την προσφυγή του Δήμου Ιωαννιτών στο Εφετείο κατά πρωτόδικης απόφασης με την οποία δικαιώθηκαν εργαζόμενοι του Δήμου για την πληρωμή νυχτερινής αποζημίωσης.
Και σε αυτό το ζήτημα όπως τόνισε ο κ. Μεντής είχε δοθεί η διαβεβαίωση ότι η δημοτική αρχή δεν πρόκειται να προσφύγει στο Εφετείο, όπως και τελικά έγινε.
«Υπάρχουν κάποιες περίεργες και αστείες δικαιολογίες, στην πράξη όμως αυτό που έχει σημασία είναι ότι η δημοτική αρχή είναι ανακόλουθη και δεν τηρεί τον λόγο της απέναντι στους εργαζόμενους», κατέληξε ο πρόεδρος του Συλλόγου.

Του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου