Σάββατο 18 Μαρτίου 2017

ΓΙΑΝΝΕΝΑ-Η Energean Oil & Gas δίνει αγώνα δρόμου,για να ξεκινήσουν οι σεισμικές έρευνες τον Μάιο



Θα πραγματοποιηθούν σε έκταση 430 χιλιομέτρων και θα διαρκέσουν 7 με 8 μήνες


Go West... λένε στην Energean Oil & Gas, μετά την υπογραφή της σύμβασης της παραχώρησης των δικαιωμάτων έρευνας υδρογονανθράκων σε δύο θαλάσσια οικόπεδα στο Μαυροβούνιο. Έτσι, παραμένοντας δυτικά, κατεβαίνουν στη δυτική Ελλάδα στις τρεις περιοχές, τις οποίες έχουν πάρει τα ...
δικαιώματα έρευνας, Ιωάννινα, Αιτωλοακαρνανία και Κατάκολο προγραμματίζοντας επενδύσεις συνολικού ύψους 115 εκατ. δολ. Ο οδικός χάρτης ερευνών της εταιρίας, που διαθέτει το μοναδικό ζωντανό κοίτασμα πετρελαίου στην Ελλάδα- τον Πρίνο- τίθεται σταδιακά σε εφαρμογή. Τα τρία οικόπεδα αποτελούν την επέκταση της Αδριατικής Ζώνης, στην οποία έχουν γίνει ανακαλύψεις 10 δισ. βαρελιών πετρελαίου και η γεωλογική μορφή των Ιωαννίνων, της Αιτωλοακαρνανίας και του Κατάκολου μοιάζει με εκείνες του Μαυροβουνίου, της Αλβανίας, της Κροατίας και της Ιταλίας. Περιοχές οι οποίες δίνουν ήδη παραγωγή.

Οι έρευνες στα Γιάννενα
Και για να γίνει αντιληπτό πόσο μοιάζουν γεωλογικά οι δομές της Αδριατικής Ζώνης με εκείνες της δυτικής Ελλάδας, αρκεί να αναφερθεί και ένα ακόμη στοιχείο: Η απόσταση ανάμεσα στην Ποντγκόριτσα του Μαυροβουνίου και τα Ιωάννινα, αν μπουν σε ευθεία γραμμή, είναι 440 χλμ. Στα Ιωάννινα, λοιπόν, η Energean Oil & Gas δίνει έναν αγώνα δρόμου ώστε τον Μάιο να ξεκινήσουν οι σεισμικές έρευνες σε έκταση 430 χλμ, η οποία καταλαμβάνεται από έξι δήμους. Αυτές εκτιμάται ότι θα διαρκέσουν επτά με οκτώ μήνες. Είχε προηγηθεί αεροβαρυτική έρευνα τον Αύγουστο του 2015 και τα δεδομένα που συλλέχθηκαν μαζί με παλιότερα ερμηνεύονται συνεχώς. Τα στελέχη της Eenergean Oil & Gas βρίσκονται σε επαφές με το Στρατό, τις Περιφερειακές Αρχές, τα δασαρχεία κλπ., ενώ τις ερχόμενες μέρες υποβάλλεται στο υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας το σχέδιο δράσης. Στην επταετή ερευνητική περίοδο οι επενδύσεις θα ανέλθουν στα 35 εκατ. δολάρια με την πρώτη ερευνητική γεώτρηση να προγραμματίζεται για το 2020.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου