Τρίτη 29 Αυγούστου 2017

Απολυμένος συμβασιούχος μαχαίρωσε τον δήμαρχο Ελευσίνας






35χρονος συμβασιούχος του δήμου επιτέθηκε στον Γιώργο Τσουκαλά και τον μαχαίρωσε στο πόδι – Συνελήφθη λίγο μετά την επίθεση

Ο δράστης πήγε στο γραφείο του Δημάρχου όπου ακολούθησε έντονη λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ τους, με αποτέλεσμα, ο συμβασιούχος να τραβήξει μαχαίρι και να χτυπήσει με αυτό, δύο φορές στον δεξί μηρό, τον Δήμαρχο.

Μετά από περίπου δέκα λεπτά, ο δήμαρχος βγήκε έξω αιμόφυρτος, υπάλληλοι έσπευσαν να του δέσουν την πληγή, προκειμένου να σταματήσει η αιμορραγία, ενώ ο 35χρονος με την ίδια ψυχραιμία βγήκε έξω σαν κύριος και χάθηκε στα στενά της περιοχής, μέχρι να συλληφθεί λίγο αργότερα από την αστυνομία.

Ο Δήμαρχος μεταφέρθηκε στο Θριάσιο Νοσοκομείο όπου του παρασχέθηκαν οι Πρώτες Βοήθειες και πλέον νοσηλεύεται εκτός κινδύνου.

Ο δήμαρχος Ελευσίνας Γιώργος Τσουκαλάς

Όπως φάνηκε στη συνέχεια, ο συμβασιούχος μαχαίρωσε τον δήμαρχο δύο φορές στη γάμπα. Ο δήμαρχος χρειάστηκε να μεταφερθεί στο Θριάσιο νοσοκομείο και σύμφωνα με πληροφορίες από το νοσοκομείο, η κατάστασή του αιμοδυναμικά είναι σταθερή και δεν εμπνέει ανησυχία. Ωστόσο, έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση, στην οποία και υποβλήθηκε.

Ο δράστης είναι εν ενεργεία συμβασιούχος του δήμου Ελευσίνας, οδηγός οχημάτων κυρίως στον τομέα της καθαριότητας. Η σύμβασή του, σύμφωνα με πληροφορίες, έληγε τον Δεκέμβριο.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το δήμο, ο δράστης είχε περιθωριακή συμπεριφορά, ήταν ψυχολογικά ασταθής και μοναχικός, ενώ δεν έκανε παρέα με τους άλλους υπαλλήλους. Ήταν παντρεμένος, χωρίς παιδιά.
Οι πολιτικές αντιδράσεις

O ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει την επίθεση κατά του Δημάρχου Ελευσίνας, Γιώργου Τσουκαλά και του εύχεται ταχεία ανάρρωση.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, εκφράζει τη θλίψη αλλά και την απερίφραστη καταδίκη του για την επίθεση εναντίον του δημάρχου Ελευσίνας, Γιώργου Τσουκαλά, στο γραφείο του στον δήμο, και του εύχεται γρήγορη ανάρρωση.

Τη συμπαράστασή της και τις ευχές της για ταχεία ανάρρωση εξέφρασε η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου. Η Περιφερειάρχης καταδίκασε την επίθεση, τονίζοντας ότι «τέτοιου είδους περιστατικά είναι ξένα στο χώρο της Αυτοδιοίκησης και απολύτως καταδικαστέα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου