Δευτέρα 28 Αυγούστου 2017

Ανθρωποκυνηγητό στη Ζάκυνθο για τη σύλληψη δύο ατόμων που προσπάθησαν να βάλουν νέες φωτιές – Τους εντόπισε ελικόπτερο που συμμετέχει στην κατάσβεση





Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη αστυνομική επιχείρηση για τον εντοπισμό και τη σύλληψη δύο ατόμων που επιχείρησαν να βάλουν νέες φωτιές (νέες εστίες) δυτικά του χωριού Μαριές στη Ζάκυνθο.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο άτομα εντοπίστηκαν από ελικόπτερο που έριχνε νερό πάνω από την περιοχή.
Άμεσα ειδοποιήθηκαν επίγειες δυνάμεις και αστυνομία και από τότε σε εξέλιξη είναι ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό τους
Την ίδια ώρα, η κατάσταση στα πύρινα μέτωπα της Ζακύνθου είναι πολύ δύσκολη με τα κύρια μέτωπα να εντοπίζονται κοντά στο χωριό Μαριές, στον Άγιο Νικόλαο και στην Αναφωνήτρια.



Στις Μαριές η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη καθώς το απόγευμα της Κυριακής ξέσπασε νέο μέτωπο βόρεια του χωριού και υπάρχει κίνδυνος να φτάσει σε δάσος που δεν έχει καεί και να πάρει κατεύθυνση προς το χωριό.
Η προσπάθεια πλέον επικεντρώνεται στο να δημιουργηθούν αντιπυρικές ζώνες ώστε να μην απειληθεί το χωριό.
Να σημειώσουμε πως οι πυροσβέστες που καταβάλουν τιτάνια προσπάθεια δεν έχουν σύμμαχο τον καιρό καθώς πνέουν ιδιαίτερα ισχυροί άνεμοι.
Στην Αναφωνήτρια η κατάσταση είναι ελαφρώς βελτιωμένη ενώ οι φλόγες έφτασαν μέχρι την παραλία του ναυαγίου.
Τα εναέρια μέσα πραγματοποιούν συνεχείς ρίψεις σε μια προσπάθεια να οριοθετήσουν την πυρκαγιά. Νωρίτερα η μονή του Αγίου Γεωργίου όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ κυκλώθηκε από πυροσβεστικές δυνάμεις.
Από αέρος επιχειρούν 5 αεροσκάφη Canadair και ελικόπτερα του πυροσβεστικού σώματος αλλά και της αεροπορίας Στρατού, ενώ δυνάμεις από Ανδραβίδα και το στρατόπεδο Λουτρακίου βοηθούν τους πυροσβέστες ανοίγοντάς τους δρόμο σε δυσπρόσιτα σημεία.
Επιχειρούν 96 πυροσβέστες με 42 οχήματα, πεζοπόρο τμήμα 33 ατόμων, 3 ειδικά μηχανήματα που δημιουργούν αντιπυρικές ζώνες και από πλευράς εναέριων μέσων, 4 αεροσκάφη και 1 ελικόπτερο.
Οι δυνάμεις που επιχειρούν αναμένεται αργότερα να ενισχυθούν κυρίως από τη βόρεια Ελλάδα
Ο αντιπεριφερειάρχης Ζακύνθου Λευτέρης Νιοτόπουλος μίλησε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ, για το μεγάλο μέτωπο της πυρκαγιάς στις Μαριές. «Το πρόβλημα είναι ότι έχουμε μια μεγάλη έκταση όπου υπάρχει ενεργό μέτωπο με πολλές εστίες που αναζωπυρώνονται και δημιουργούν πρόβλημα», τόνισε ο κ. Νιοτόπουλος και επισήμανε ότι «το στοίχημα είναι να τεθεί υπό έλεγχο η πυρκαγιά έως το βράδυ καθώς στην συνέχεια δεν θα έχουμε ενάερια μέσα».




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου