Παρασκευή 4 Αυγούστου 2017

Γεωργίου : Θα ξανάκανα τα ίδια δίχως κανένα δισταγμό





Έχοντας πλέον την πλήρη κάλυψη των Βρυξελλών, ο Ανδρέας Γεωργίου, αποφάσισε να «απασφαλίσει» κατά πάντων, μέσω συνέντευξης που παραχώρησε την Τετάρτη (02/08/2017) στους Financial Times.

Χωρίς ίχνος ντροπής και χωρίς την παραμικρή συστολή, ο κ. Γεωργίου, ο οποίος καταδικάστηκε σε φυλάκιση δύο ετών με τριετή αναστολή για παράβαση καθήκοντος, δήλωσε στην εφημερίδα: «Θα υπερασπιζόμουν και θα εφάρμοζα την αρχή ξανά σήμερα δίχως δισταγμό και το ίδιο θα έπρεπε να κάνει κάθε επικεφαλής μίας Στατιστικής Αρχής».

Και συνέχισε: «Καταδικάστηκα γιατί ακολούθησα την αρχή της επαγγελματικής ανεξαρτησίας, όπως απαιτεί ο νόμος σε Ελλάδα και ΕΕ». Εξάλλου, δήλωσε ότι προσφεύγει στο Ανώτατο Δικαστήριο.

Προφανώς, ο κ. Γεωργίου δεν έχει καταλάβει πόσο σοβαρά είναι τα πράγματα: Το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων τον καταδίκασε, επειδή δεν ενημέρωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΛΣΤΑΤ για την διαβίβαση των στοιχείων για το έλλειμμα του 2009 τον Νοέμβριο 2010.

Είναι εξίσου προφανές ότι η Κομισιόν επιχειρεί να αποσιωπήσει τα όσα συνέβαιναν την περίοδο εκείνη, η οποία συμπίπτει χρονικά με την προετοιμασία και την είσοδο της Ελλάδας στο πρώτο Μνημόνιο.

Μόνο που η ελληνική Δικαιοσύνη δεν λαμβάνει υπ’ όψιν της τέτοιου είδους τακτικές που παραπέμπουν σε εκφοβισμό. Και ευτυχώς που συμβαίνει κάτι τέτοιο.

Το έκανε πολλές φορές μέχρι τώρα η Επιτροπή, εκβιάζοντας ακόμα και με… τεχνητές καθυστερήσεις ως προς την καταβολή των δόσεων στην Ελλάδα, όπως αυτές προβλέπονται στο «αμαρτωλό» Μνημόνιο.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι, ανεξάρτητα από την απόφαση του Εφετείου, εκκρεμεί και η απόφαση του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου επί της αναίρεσης που έχει ασκήσει από τις 19/07/2017 η Εισαγγελέας του ανώτατου ακυρωτικού δικαστηρίου, Ξένη Δημητρίου, στο απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών για τον Ανδρέα Γεωργίου, ο οποίος βαρύνεται με την κατηγορία της ψευδούς βεβαίωσης.

Το συγκεκριμένο αδίκημα διώκεται σε βαθμό κακουργήματος και αφορά στις καταγγελίες περί διόγκωσης του ελλείμματος του 2009 με αποτέλεσμα να διευκολυνθεί, κατά τους καταγγέλλοντες, η υπαγωγή της χώρας σε μέτρα δημοσιονομικής προσαρμογής, μνημόνια.

Η κυρία Δημητρίου άσκησε την αναίρεση, έχοντας εντοπίσει στο απαλλακτικό βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών «νομικούς λόγους», όπως έχει αναφέρει στο σκεπτικό της.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου