Σας γράφαμε στις αρχές Ιουνίου πως η Νοτιοαφρικανική εταιρεία Paramount ενδιαφέρεται για την αγορά της EΛΒΟ.
Ο τελευταίος διαγωνισμός, κρίθηκε άγονος, χωρίς να γίνουν γνωστοί οι λόγοι αποκλεισμού των δύο ενδιαφερόμενων εταιρειών, της γερμανικής Krauss-Maffei Wegmann (ΚΜW) και της νοτιοαφρικάνικης Paramount Group.
Φυσικά όσο η EΛΒΟ παραμένει υπό εκκαθάριση κουμάντο κάνει ο ειδικός εκκαθαριστής, η εταιρία Ernst & Young.
Πιο συγκεκριμένα ο Εκκαθαριστής της ειδικής εκκαθάρισης της ΕΛΒΟ Μιχαήλ Χουρδάκη ΕΡΝΣΤ & ΓΙΑΝΚ ΑΕ ΠΑΡΟΧΗΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ.
Στον παλιό διαγωνισμό αποκλείστηκε η Νοτιοαφρικανική PARAMOUNT και πιστεύουμε πως γνωρίζουμε το λόγο.
Όπως μπορείτε να δείτε να δείτε η Paramount έχει ήδη ιδρύσει ελληνική εταιρεία για να προχωρήσει στην ολοκλήρωση των διαδικασιών. Η ονομασία της ελληνικής εταιρείας είναι «PARAMOUNT INDUSTRIES ΚΑΙΝΟΤΟΜΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΕΛΛΑΔΑΣ Α.Ε» με τον διακριτικό τίτλο «PARAMOUNT INDUSTRIES GREECE S.A.».
Όπως μπορείτε να δείτε από το επίσημο site του ΓΕΜΗ η εταιρία έχει μετοχικό κεφάλαιο 50,000 ευρώ. Καλά διαβάσατε μία εταιρία 50,000 επιθυμεί να αγοράσει μία άλλη αξίας 10,000,000 ευρώ τουλάχιστον (τιμή εκκίνησης ήδη χαμηλή κατά την άποψή μας).
Η σύνθεση της εταιρίας, πάλι από το ΓΕΜΗ, είναι η εξής:
Πέρα από το κομμάτι το οικονομικό των 50,000 ευρώ τίθεται και θέμα Εθνικό.
H μεν Paramount ιδρύθηκε το 1994 στη Ν.Αφρική με σκοπό την προστασία των Αφρικανικών χωρών επί πληρωμή (μισθοφόροι). Φυσικά τονίζουν στο επίσημο φυλλάδιό τους πως λειτουργούν εντός του Διεθνούς Νόμου. Η εταιρεία έχει πάνω από 3000 εργαζομένους και έχει εργοστάσια κατασκευής όπλων σε Αφρική, Ασία και Μέση Ανατολή. Ήδη παρατηρείτε την έλλειψη της Ευρώπης (μήπως αλλάξει αυτό με την ΕΛΒΟ;). Προσοχή μιλάμε για εργοστάσιο, όχι γραφεία ή άλλη δραστηριότητα.
Η Paramount συνεργάζεται με την τουρκική Aselsan. Μάλιστα η Αselsan είναι και μία από τις πολλές εταιρείες που εμπλέκονται στην κατασκευή των F-35.
H Aselsan ιδρύθηκε το 1975 και έχει πάνω από 5000 εργαζόμενους σε 3 Ηπείρους και πουλάει οπλικά συστήματα σε πάνω από 60 χώρες. Μόνο για το 2016 είχε καθαρά κέρδη από τις εξαγωγικές πωλήσεις 161 εκατ δολάρια.
Οι δύο εταιρείες έχουν υπογράψει μνημόνιο συνεργασίας ήδη από το 2014 για ευρύτερες συνεργασίες, όπως έχει ήδη γίνει στο Καζακστάν.
Αμφότερες εταιρείες θεωρούνται στις κορυφαίες του κόσμου και σίγουρα ενδεχόμενη εξαγορά της ΕΛΒΟ τους δίνει το πολυπόθητο πάτημα και στην ευρωπαϊκή αγορά.
Αξίζει να παρακολουθήσουμε το θέμα με το νέο διαγωνισμό και να δούμε που θα καταλήξει, κοινώς σε ποιανού τα χέρια (ξένου) θα πάει η ΕΛΒΟ.
πηγη
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου