Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Ηλεκτρονικές εγγραφές σε 10 ειδικότητες μεχρι 4 Σεπτρεμβρίου στο Δ.Ι.Ε.Κ. Ιωαννίνων











Ξεκίνησαν εχθές οι ηλεκτρονικές εγγραφές για τις 10 νέες ειδικότητες που θα λειτουργήσουν το φθινοπωρινό εξάμηνο του 2018 στο Δημόσιο ΙΕΚ Ιωαννίνων. 



Το ηλεκτρονικό σύστημα των εγγραφών θα κλείσει την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 15:00. Πληροφρορίες και στο site http://1iek-ioann.ioa.sch.gr/ .
Ο Διευθυντής του Δ.Ι.Ε.Κ Ιωαννίνων Μιχάλης Αλεξίου, ανακοίνωσε τις νέες ειδικότητες , οι οποίες είναι οι εξής: 1) Τεχνικός μαγειρικής Τέχνης - Αρχιμάγειρας (CHEF)2) Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών αυτοκινήτων και μοτοσικλετών3) Τεχνικός Μελισσοκομίας4) Θρησκευτικού Τουρισμού και Εκκλησιαστικών περιηγήσεων5) Προπονητής Αθλημάτων6) Στέλεχος Ασφάλειας Προσώπων και Υποδομών7) Βοηθός Φαρμακείου8) Τεχνικός Τουριστικών Μονάδων & Επιχειρήσεων Φιλοξενίας (Υπηρεσία υποδοχής- Υπηρεσία ορόφων -Εμπορευματογνωσία)9) Τεχνικός Αισθητικός Ποδολογίας - Καλλωπισμού Νυχιών & Ονυχοπλαστικής10) Τεχνικός Γαλακτοκομίας Τυροκόμος.
Ο κος Αλεξίου, υπογράμμισε ότι η φοίτηση στα Δ.Ι.Ε.Κ είναι δωρεάν και οι ενδιαφερόμενοι για αυτές τις ειδικότητες θα πρέπει να προσκομίσουν τα απαραίτητα δικαιολογιτικά τα οποία είναι : Απολυτήριο Λυκείου( που μοριοδοτείται ανάλογα με τον χρόνο και το βαθμό), ΑΜΚΑ, αριθμό ταυτότητας και ανάλογα με τα κοινωνικά κριτήρια (τρίτεκνος, πολύτεκνος).

Επίσης, δεν υπάρχει ηλικιακό όριο, η φοίτηση είναι 4 εξάμηνα και με υποχρεωτική πρακτική άσκηση. Παράλληλα, ο κος Αλεξίου υπογράμμισε το ότι το ενδιαφέρον των σπουδαστών ειναι ενθαρρυντικό και το σημαντικότερο είναι η σύντομη επαγγελματική αποκατάσταση των αποφοίτων.

"Έντονο ενδιαφέρον από υποψηφίους σπουδαστές άλλωστε κάθε χρόνο βλέπουμε αυξητική τάση στις εγγραφές. Βλέπουμε τους σπουδαστές που τελείωσαν το ΔΙΕΚ να έχουν σύντομη επαγγελματική αποκατάσταση, γεγονός που μας δίνει ηθική ικανοποίηση και μια ώθηση για την πρόταση νέων ειδικοτήτων...Ευελπιστούμε να μπούνε και άλλες ειδικότητες στο πρόγραμμα σπουδών και μέχρι το τέλος τους έτους να έχουν βγει και οι ερωτήσεις πιστοποίησης για όλα τα τμήματα του ΔΙΕΚ. " υπογράμμισε σε δηλώσεις του ο κος Αλεξίου.





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου