Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Αγώνας για να αξιοποιηθεί το Γιαννιώτικο Σαλόνι






Συνεχίζεται η σημαντική προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής για απεμπλοκή του Πάρκου Πυρσινέλλα, από τους δασικούς χάρτες. 



Μια σημαντική προσπάθεια για την αξιοποίηση των Κληροδοτημάτων του Δήμου Ιωαννιτών, έχει ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό από τη Δημοτική Αρχή και την εντεταλμένη σύμβουλο Γωγώ Γιώτη, μια προσπάθεια που έχει ωστόσο αρκετά εμπόδια.
Το συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, από την κα. Γιώτη και το Δήμαρχο Ιωαννίνων, Θωμά Μπέγκα, δίνεται βαρύτητα στο θέμα που έχει ανακύψει με το δασαρχείο και τους δασικούς χάρτες.
Πιο συγκεκριμένα, σε δηλώσεις της χθες, η κα. Γιώτη, αναφέρθηκε στις ενέργειες που γίνονται και μεταξύ άλλων ξεκαθάρισε ότι η διαδικασία τακτοποίησης των κτιρίων προχωρά με σταθερά βήματα.
Από την άλλη, αναφορικά με την εμπλοκή με το δασαρχείο είπε: «Υπάρχει καθυστέρηση από πλευράς Δασαρχείου στην εκδίκαση των αντιρρήσεων των δασικών χαρτών, ανασταλτικό παράγοντα για την εκπόνηση διαχειριστικής μελέτης του πάρκου. Με τον 4467/2017 εκχωρήθηκε ως Πάρκο και άλσος, το οποίο συνεπάγεται συγκεκριμένους περιορισμούς. Είχε προηγηθεί η ανάρτηση των δασικών χαρτών και δεν εξαιρέθηκε από αυτή ως θα έπρεπε από τους αρμόδιους».
Η εξέλιξη αυτή έχει σαν αποτέλεσμα το Πάρκο Πυρσινέλλα, να μην έχει ενιαίο χαρακτήρα στους δασικούς χάρτες καθώς το μεγαλύτερο μέρος είναι χαρακτηρισμένο ως «Δ», δηλαδή δασικό.
«Ζητήσαμε με τις αντιρρήσεις μας να παραμείνει «Α». Στην ευχέρεια της Επιτροπής του Δασαρχείου να αποφανθεί για το χαρακτήρα», είπε, ευχόμενη σύντομα να απεμπλακεί το πάρκο και να προχωρήσουν σε όλα τα επόμενα στάδια και κυρίως στην αξιοποίηση ενός από τους ωραιότερους χώρους της πόλης.
Αντιπυρική ζώνη
Στο μεταξύ, όπως ανέφερε η κα. Γιώτη, ζητήθηκε από το δασαρχείο εκ νέου να προβεί σε δειγματοληπτικό έλεγχο προκειμένου να διαπιστωθούν αιτία ξήρανσης των δέντρων καθώς και να εγκριθεί η δημιουργία αντιπυρικής ζώνης εντός του Πάρκου, καθώς και να εγκρίνει την κοπή ξηραθέντων δέντρων και ευρισκόμενων στο στάδιο της ξήρανσης.
Για το σκοπό αυτό ζητήθηκε στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού του δήμου να υπάρξει πίστωση ποσού 25.000 ευρώπροκειμένου να γίνει σωστός καθαρισμός καθώς και πίστωση νέου τοπογραφικού για τα δύο ΚΑΕκ για τις ανάγκες των μελετών.
«Γίνεται καθαρισμός της βλάστησης αυτό το διάστημα, σε κάποια τμήματα δεν έχει μπει καθόλου μηχάνημα τα τελευταία χρόνια, θα συνεχιστεί τις επόμενες ημέρες καθώς θα γίνει και αντικατάσταση υποβρύχιας αντλίας και κάποιων υδραυλικών βανών που ευθύνονται για την κυκλοφορία του νερού στις τεχνητές λίμνες» κατέληξε η εντεταλμένη σύμβουλος.



anex.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου