Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΟΛΑΣΗ!!!!!!!!!!«Δεμένοι» έξι πολιτικοί - Βρήκαν λογαριασμούς - Τι δείχνουν τα νέα στοιχεία του FBI για Novartis
Για επερχόμενο πολιτικό σεισμό κάνουν λόγο δικαστικές πηγές, καθώς τα στοιχεία για την υπόθεση 


Novartis ανοίγουν τον δρόμο για διώξεις σε έξι πολιτικά πρόσωπα– Νέες αποκαλύψεις αναμένονται από τις ΗΠΑ από τους τρεις προστατευόμενους μάρτυρες.

Μετά και τις αναφορές του πρωθυπουργού στην Ιθάκη για το στίγμα της μεταμνημονιακής κυβέρνησης, η οποία, όπως φαίνεται, θα επιδιώξει να κερδίσει το χαμένο έδαφος σε σχέση με την αντιμετώπιση της διαφθοράς και της διαπλοκής, «καυτός» αναμένεται ο Σεπτέμβρης για τα εισαγγελικά και ανακριτικά γραφεία!
Η κορωνίδα των προσπαθειών εκκαθάρισης των υποθέσεων που συνδέονται με «μαύρο πολιτικό χρήμα» είναι βέβαια το σκάνδαλο της Novartis, τα ευρήματα του οποίου αγγίζουν όχι μόνο πολιτικούς αλλά και θεσμικούς παράγοντες, οι οποίοι, με την άσκηση σε βάρος τους της ποινικής δίωξης από την Εισαγγελία Διαφθοράς για δωροληψία και ξέπλυμα, θα εξωθηθούν σε παραίτηση.
Η άσκηση διώξεων, επιμένουν δικαστικές πηγές, θα προκαλέσει νέο πολιτικό σεισμό στη χώρα, μεγαλύτερο από αυτόν του περασμένου Φεβρουαρίου. Συγχρόνως νέα ευρήματα στις ΗΠΑ από τις εκεί αρχές προκαλούν κραδασμούς και στο αμερικανικό πολιτικό σύστημα, αφού η δράση του πρώην αντιπροέδρου της Novartis Φέλιξ Ερχατ -γνωστού από τις επιστολές στον τότε πρωθυπουργό Αντ. Σαμαρά για συνάντηση στο Νταβός- αγγίζουν και τον δικηγόρο του Λευκού Οίκου!
«Δεμένοι» έξι πολιτικοί
Στην Ελλάδα «δένονται» για διώξεις από τα ευρήματα έξι από τα δέκα πολιτικά πρόσωπα για τα οποία εστάλη το γνωστό έγγραφο στη Βουλή. Για όλα έχουν εντοπιστεί λογαριασμοί στο εξωτερικό, ενώ για το ένα έχει βρεθεί και ύποπτη πορεία χρήματος σε ελληνική ιδιωτική τράπεζα. Τα περισσότερα ακολούθησαν τη μέθοδο να φουσκώνουν τους λογαριασμούς στενών συγγενικών τους προσώπων (σύζυγοι, αδέλφια, ξαδέλφια), τα οποία δεν μπορούν να δικαιολογήσουν την προέλευση των μαύρων χρημάτων, τα οποία φυσικά δεν δηλώθηκαν ποτέ.
Εξαίρεση αποτελεί πρώην υπουργός, που εμπιστευόταν πολύ τη γραμματέα του, με την οποία αντάλλασσε «καυτά» sms. Ο λογαριασμός της εντοπίστηκε στο εξωτερικό με εκατομμύρια ευρώ και ο πολιτικός ο οποίος συνδέεται με την άλλοτε στενή συνεργάτιδά του κινδυνεύει ακόμα και με προφυλάκιση!
Σεισμό προκαλούν πάντως και οι μέθοδοι ξεπλύματος των μιζών της Novartis, μέσω των ακινήτων που προστέθηκαν στην περιουσία πολιτικών, οι οποίοι δεν ασκούσαν επάγγελμα τα χρόνια που πέρασαν. Ακίνητα σε νησιά, σε πόλεις του εξωτερικού, ακόμα και πέραν του Ατλαντικού, «προδίδουν» εκείνους που θέλησαν να «ξεπλύνουν» έτσι τα «μαύρα».
Μάλιστα, προστατευόμενος μάρτυρας στις ΗΠΑ έχει αποκαλύψει ακριβώς πώς και πότε έγιναν οι αγορές! Σημαντικό ρόλο έχουν παίξει και οι εταιρείες επικοινωνίας, οι οποίες, επίσης με το αζημίωτο, βρέθηκαν να «ξεπλένουν χρήματα» στην Ελλάδα και το εξωτερικό.
Νέα στοιχεία – φωτιά από τις ΗΠΑ
Στις ΗΠΑ νέα στοιχεία θα προσκομίσουν στις αρχές Σεπτεμβρίου οι τρεις Έλληνες προστατευόμενοι μάρτυρες σε μια τελευταία συνάντησή τους με τις Αρχές εκεί, πριν από την άσκηση ποινικών διώξεων. Ως κρίσιμο στοιχείο θεωρείται πάντως βίντεο όπου ομολογούνται αθέμιτες μέθοδοι που χρησιμοποιούσε κεντρικά η εταιρεία για να προωθήσει τα προϊόντα της.
Η εταιρεία κεντρικά στη Βασιλεία προσέλαβε ως επικεφαλής του τμήματος Διαφάνειας τον Κλάους Μουσμάγερ, προερχόμενο από τη Siemens, ο οποίος φαίνεται ότι τα πήγε καλά στην αντιμετώπιση του αντίστοιχου σκανδάλου. Η μεταγραφή θεωρείται ενδεικτική της διάθεσης συνεργασίας της Novartis με τις αμερικανικές Αρχές.
Το ΚΕΕΛΠΝΟ, ο Γιάννος και η σύζυγος Στουρνάρα
Η δεύτερη υπόθεση που θα προκαλέσει πολιτικές αναταράξεις είναι αυτή του ΚΕΕΛΠΝΟ σε ό,τι αφορά στην έρευνα για το σκέλος των πλαστών τιμολογίων του οργανισμού αλλά και την εμπλοκή της συζύγου του κεντρικού τραπεζίτη της χώρας! Η υπόθεσή της έχει διαχωριστεί από το υπόλοιπο σκάνδαλο για την κατασπατάληση επικοινωνιακών κονδυλίων εκατομμυρίων ευρώ σε ιστοτόπους ή έντυπα που είχαν ελάχιστη κυκλοφορία!
Στα τέλη Σεπτεμβρίου, μετά από 13 χρόνια, ολοκληρώνεται και η έρευνα για τον πρώην υπουργό, Γιάννο Παπαντωνίου, και τις μίζες των εξοπλιστικών. Ο βασικός μάρτυρας σε βάρος του, ο Γάλλος Μισέλ Ζοσεράν, που αποκάλυψε την υπόθεση το 2005, δεν εκλήθη ποτέ από την ελληνική Δικαιοσύνη και μόλις πριν από έναν χρόνο, όταν ασκήθηκε από την εισαγγελέα κατά της Διαφθοράς Ελένη Τουλουπάκη δίωξη, εστάλη στη Γαλλία αίτημα δικαστικής συνδρομής για να εμφανιστεί στην Ελλάδα. Φυσικά αυτό δεν έγινε ποτέ!
Η έρευνα, παρ’ όλα αυτά, αποκάλυψε 76 λογαριασμούς προσώπων που συνδέονται με τον πρώην υπουργό, ο οποίος καλείται τώρα τόσο καθυστερημένα να απολογηθεί και να δώσει εξηγήσεις.
Σημαντική εκτιμάται και η έρευνα για την κλοπή των αντικαρκινικών από τη χώρα μας, που έχει απολήξεις σε όλη την Ευρώπη. Και αυτή η έρευνα ξεκίνησε από τις ΗΠΑ, αφού Ελληνίδα μάρτυρας υπό προστασία αποκάλυψε όσα είδε στη χώρα μας με την παράνομη εισαγωγή φαρμάκων.
Το… περίεργο είναι ότι τα περισσότερα είναι από την εταιρεία Novartis και τώρα οι αρχές εξετάζουν αν σχετίζονται τα δυο σκάνδαλα. Οι κακές γλώσσες πάντως λένε ότι υπάρχει ως συνδετικός κρίκος πρόσωπο – βόμβα…
(Του Ισίδωρου Μπέη - Δημοσιεύτηκε στο φύλλο 64, σελ 4-5 στη «Νέα Σελίδα», την Κυριακή 26/8/2018)fonaklas

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου