Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Ιταλία: Αποβιβάστηκαν οι 150 μετανάστες του «Diciotti». Υπό διερεύνηση ο Σαλβίνι





ANTONIO PARRINELLO / REUTERS

Η Ιταλία επέτρεψε την αποβίβαση και των 150 μεταναστών από το πλοίο «Diciotti», που ήταν 


δεμένο για πέντε ημέρες σε λιμάνι της Σικελίας την Κυριακή, δίνοντας τέλος στη δοκιμασία των μεταναστών και στην αντιπαράθεση μεταξύ της ιταλικής κυβέρνησης και των εταίρων στην ΕΕ.

Οι μετανάστες, κυρίως από την Ερυθραία, ήταν αποκλεισμένοι στο λιμάνι της Κατάνια από τη Δευτέρα, επειδή η κυβέρνηση δεν δεχόταν να τους επιτρέψει να αποβιβαστούν μέχρι άλλες χώρες της ΕΕ να συμφωνήσουν να δεχτούν κάποιους από αυτούς.

Ο υπουργός Εσωτερικών, Ματέο Σαλβίνι, είπε ότι η Αλβανία προσφέρθηκε να αποδεχτεί 20 από τους μετανάστες και η Ιρλανδία 20-25, ενώ τους υπόλοιπους θα στέγαζε η Καθολική Εκκλησία της Ιταλίας, σε «μηδενικό κόστος» για τους Ιταλούς φορολογούμενους.

«Η εκκλησία άνοιξε την καρδιά της και το πορτοφόλι της» είπε ο Σαλβίνι, που προέρχεται από τη δεξιά Λέγκα, σε υποστηρικτές του σε συγκέντρωση στο Πίντσολο της βόρειας Ιταλίας, το βράδυ του Σαββάτου.

Ο Σαλβίνι, που ηγήθηκε της σκλήρυνσης της στάσης κατά της μετανάστευσης από τότε που η νέα κυβέρνηση ανέλαβε καθήκοντα τον Ιούνιο, ανακοίνωσε επίσης πως διερευνάται από Σικελό εισαγγελέα για κατάχρηση εξουσίας, απαγωγή και παράνομη σύλληψη. «Το να με διερευνούν επειδή υπερασπίζομαι τα δικαιώματα των Ιταλών είναι ντροπή» είπε.



huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου