Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Ποια είναι η κυριότερη αιτία χωρισμού για τα ζευγάρια!
Τα ποσοστά διαζυγίων και χωρισμών είναι στα ύψη και έτσι είναι πιο πιθανό ένα ζευγάρι να χωρίσει 


παρά να μείνει μαζί. Αυτό βέβαια δεν είναι κάτι καινούργιο που δεν το γνωρίζαμε. Οι λόγοι για ένα χωρισμό μπορεί να είναι πολλοί ή αυτό απλά να κρύβει την κυριότερη αιτία χωρισμού για τα ζευγάρια.

Αν και κάθε σχέση έρχεται στο τέλος της με μία μοναδική ιστορία, γενικότερα οι χωρισμοί μπαίνουν σε διάφορες κατηγορίες όπως:

-Έλλειψη εμπιστοσύνης, επικοινωνίας ή αυτοελέγχου

- Διαφορές

Έτσι δεν μπορεί κανείς να προβλέψει με σιγουριά το τέλος μία σχέσης και κυρίως την αιτία της. Όμως υπάρχει κάτι κοινό σε όλες τις σχέσεις και αυτό είναι οι αντιπαραθέσεις και κοινώς οι τσακωμοί. Ο ειδικός στις σχέσεις John Gottman έχει 94% ακριβείς προβλέψεις για τους γάμους που καταλήγουν σε διαζύγιο με βάση τους τσακωμούς.

Η περιφρόνηση

Η περιφρόνηση είναι η μεγαλύτερη ένδειξη για να προβλέψει κανείς αν μία σχέση πηγαίνει προς το τέλος της. Όποιος από τους δύο σε μία σχέση νιώθει περιφρόνηση για τον άλλο είναι σαν να πιστεύει πως είναι καλύτερος από τον σύντροφο του. Είναι μία ενέργεια που δημιουργείται από τους συνεχείς τσακωμούς.

Οι τσακωμοί

Κάθε σχέση έχει τσακωμούς. Οι περισσότερες σχέσεις όμως έχουν έντονους τσακωμούς και πολλές φορές χωρίς πολύ σοβαρό λόγο. Ειδικοί των σχέσεων όπως ο John Gottman διδάσκουν στα ζευγάρια πώς να τσακώνονται. Είναι ένα από τα skill των σχέσεων που αν κάποιος δεν το έχει θα καταλήγει να χωρίζει. Ο τρόπος λοιπόν που τσακωνόμαστε σε μία σχέση μπορεί να διαλύσει την σχέση ή να την κρατήσει ζωντανή!

Τα συναισθήματά σου

Αν νιώθεις περιφρόνηση για το αγόρι σου ή τον σύζυγο σου είναι δύσκολο να επιστρέψεις στην αγάπη και τον έρωτα που κάποτε ένιωθες γι αυτόν. Η διαφορά της περιφρόνησης από τον θαυμασμό είναι τεράστια. Το πώς θα αποφύγεις λοιπόν την κυριότερη αιτία χωρισμού για τα ζευγάρια μπορεί να έρχεται σε κόντρα με αυτό που νιώθεις ήδη.

Πώς να μην χωρίσεις

Στην περίπτωση που αγαπάς ακόμα τον σύντροφο σου και δεν αισθάνεσαι περιφρόνηση όποτε τον βλέπεις, είσαι σε έναν καλό δρόμο για να αποφύγεις την κυριότερη αιτία χωρισμού για τα ζευγάρια. Για να μην χωρίσεις θα πρέπει να καταλάβεις τους λόγους για τους οποίους τσακώνεστε. Στη συνέχεια θα πρέπει να μιλήσεις με το αγόρι σου και να λύσετε ήρεμα τα θέματα που σας απασχολούν.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου