Σάββατο 25 Αυγούστου 2018

Πρέβεζα: Τα δυνατά "τζάκια" και οι "μεγάλες" οικογένειες θα ρυθμίσουν τις εξελίξεις στην αυτοδιοίκηση;





Δειλά κατά πολλούς, δυναμικά κατά κάποιους και σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές, στην 



τοπική αυτοδιοίκηση έχουν ξεκινήσει οι επαφές σε μια προσπάθεια αύξησης των ποσοστών στις επόμενες Δημοτικές εκλογές.

Ή έστω ενός σημαντικού ποσοστού για να υπάρχει η δυνατότητα περάσματος στον δεύτερο γύρο.
Και αλίμονο εάν οι πηγές μας αποκάλυπταν μόνο αυτό το οποίο ήδη αρχίζει και αχνοφαίνεται μιας και πολλές από τις συναντήσεις γίνονται πλέον δημόσια.
Πολύ λίγες είναι αυτές πίσω από κλεισμένες ή ανοιχτές πόρτες ή κατά τύχη συναντήσεις.
Λίγες αλλά πολύ σημαντικές, αφού μέσα από τα λεγόμενα ανακαλύπτεις δυναμικές που σε καμία περίπτωση δεν θα μπορούσε κάποιος να φανταστεί για το ένα ή το άλλο άτομο.
Η έκρηξη μάλιστα οργής και το «χάϊδεμα» του πέτου, σίγουρα δεν θα μπορούσε να είναι τίποτε άλλο από μια κίνηση απελπισίας, μιας και διαβλέπει την μείωση της ισχύς από την είσοδο στην πολιτική σκηνή, εάν τελικά επαληθευτούν οι «κακές γλώσσες», για τον ψηλό λάτρη της ιστορίας της πόλης και όχι μόνο.
Γιατί και οι τοίχοι έχουν αυτιά θα σχολίαζε κάποιος και ποτέ δεν ξέρεις τι θα βγει από πίσω τους…
Ο ίδιος εξάλλου κατ άλλους, φαίνεται να συσπειρώνει γύρω του και ακραία στοιχεία, άγνωστο ποιων παρατάξεων, αλλά διατεθειμένος να συγκρουστεί ακόμα και με μέχρι πρότεινα «συναγωνιστές», που τραβάνε την δική τους γραμμή άσχετα με το «χρίσμα».
Και όλοι διατυμπανίζουν πως δεν θα χριστούν από κανένα κόμμα την ίδια ώρα που ζητούν κομματική στήριξη από τους συνοδοιπόρους και συναγωνιστές κάθε φορά που συντρώγουν αμέριμνοι στα αμέτρητα πανηγύρια που λαμβάνουν χώρα στην περιφέρεια απ άκρη σ άκρη.
Εξάλλου είναι γνωστή η «διαμάχη» που βρίσκεται σε εξέλιξη στους κόλπους της παράταξης μιας και τα δύο στρατόπεδα σε κεντρικό πολιτικό επίπεδο αρχίσουν και ξεχωρίζουν.
Την ίδια ώρα που στελέχη τουλάχιστον από το ένα στρατόπεδο αρχίζουν να ακυρώνουν, ή να αναβάλλουν, προς το παρόν τουλάχιστον, την όποια επιδίωξη, προκειμένου να μην «στεναχωρήσουν» ήδη ενεργά στην τοπική αυτοδιοίκηση αλλά και κεντρική πολιτική σκηνή άτομα.
Με την σιγουριά της ισχύς τους όμως αναμένουν τις εξελίξεις έως την στιγμή που θα πουν τον τελευταίο τους λόγο.
Και έπειτα από τον μεγάλο ντόρο που προγραμματισμένα δημιούργησε με την ανάλογη κίνηση, ένα μόνο χρόνο πριν τις εκλογές, θεωρείται σίγουρη η υπολογίσιμη πλέον δυναμική του μαέστρου της πολιτικής και της απλότητας!!!
Και ας μην φωτογραφίζεται στα πανηγύρια.
Και αυτό γιατί σύμφωνα με ανθρώπους του στενού του κύκλου, τυγχάνει της στήριξης μεγάλων «τζακιών» τόσο στην πόλη όσο και σε καίριες τοπικές κοινότητες.
Μεγάλο ρόλο θα παίξει και η «τουριστική υπόσχεση» και κατά πόσο θα μπορέσει ο ίδιος να χαράξει πολιτική γραμμή υλοποιήσιμη για την αύξηση του «καλού» τουρισμού.
Δεν είναι άλλωστε μακριά η στιγμή που δυναμικά στελέχη της αυτοδιοίκησης αλλά και σημαντικά άτομα της τοπικής κοινωνίας, αργά ή γρήγορα θα φανερώσουν την υποστήριξη τους, διασπώντας από την μια «παρέες» του χθες αλλά και παρατάξεις που είχαν παίξει σημαντικό ρόλο στο παρελθόν.
Βέβαια αποτελεί ακόμα γρίφο, ο τρόπος με τον οποίο θα «δράσει» υποψήφιος από τον χώρο της υγείας, στηριζόμενος κατά πληροφορίες, από μεγάλη μερίδα ισχυρών δημοτών.
Άλλωστε αποτέλεσε το ισχυρό «χαρτί» προ ετών άλλου ισχυρού άντρα ο οποίος σύμφωνα με τις «κακιές γλώσσες» παρά την επιθυμία του να συμμετάσχει στα κοινά ξανά, φαίνεται πως «αμαρτίες» του παρελθόντος δεν ισχυροποιούν τη συμμετοχή αυτή, ή τουλάχιστον ένα καλό αποτέλεσμα.
Το πολιτικό παιχνίδι ξεκίνησε και σίγουρα είμαστε ακόμα στην αρχή.
Στην αρχή, μέχρι τις τελευταίες αποφάσεις και ανακοινώσεις από τους ίδιους τους εμπλεκόμενους, οι οποίοι κάποια στιγμή θα ανοίξουν όλα τους τα χαρτιά.


Γιώργος Ευσταθίου
Pamepreveza

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου