Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

Συναγερμός στην ΕΥΠ - Eισβολή Drone σε στρατόπεδο στη Λέσβο: Συνέλαβαν Έλληνα γεννημένο στην Κων/πολη





Νέο περίεργο περιστατικό είχαμε πριν μερικές ημέρες, η έκταση του οποίου δεν είναι ακόμα σαφής. 
 

Στο κέντρο στρατοπέδου της Λέσβου έφτασε ...περίπου δέκα μέτρα πάνω από το έδαφος ένα ιδιωτικό drone πριν από λίγα εικοσιτετράωρα.

Το μη επανδρεμένο όχημα φέρεται να πετούσε πάνω από εγκαταστάσεις που θεωρούνται άκρως απόρρητες.
Το περιστατικό φέρεται να έλαβε χώρα το Σαββατοκύριακο και στην μονάδα όπως ήταν λογικό χτύπησε συναγερμός και όλο το στρατιωτικό προσωπικό τέθηκε σε επιφυλακή για τον εντοπισμό του χειριστή του drone, σύμφωνα με πηγές του hellasjournal.
Άνδρες των ενόπλων δυνάμεων εντόπισαν τον δράστη και τον υπέδειξαν στους άνδρες του λιμενικού που ήταν σε κοντινή απόσταση καθώς στο συγκεκριμένο σημείο υπάρχει λιμενικός σταθμός αρκετά κοντά.

Ο χειριστής του μη επανδρωμένου οχήματος οδηγήθηκε στον Αξιωματικό υπηρεσίας για εξηγήσεις, όσο και για να ελεγχθεί το υλικό το οποίο βρισκόταν στην κάρτα μνήμης του drone, ενώ αμέσως ειδοποιήθηκε και η Ελληνική Αστυνομία.
Σύμφωνα με την ιστοσελίδα πρόκειται για Έλληνα, γεννημένο στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος έδωσε τα στοιχεία του και εξετάστηκε τόσο από το λιμενικό όσο και από την αστυνομία.
Kαι εδώ είναι το περίεργο της υπόθεσης. Πρόκειται για ένα… λάθος και δεν υπολόγισε ορθά την πορεία του drone, ή από πίσω κρύβεται κάτι άλλο;
Πολλά τα σενάρια. Ισως η τουρκική ΜΙΤ να εμπλέκεται στην υπόθεση, αλλά ίσως και όχι. Η ΕΥΠ θα μάθει άμεσα την απάντηση και τότε θα γνωστοποιηθεί το τι ακριβώς έλαβε χώρα.

Το πρόβλημα όμως με αυτού του είδους τα εναέρια μέσα έιναι σοβαρότερο από ότι εκτιμούν κάποιοι.
Στρατιωτικές πηγές σημειώνουν πως δεν είναι λίγα τα drone που αρκετές φορές πετούν, πάνω από απόρρητες για τους κοινούς θνητούς , εγκαταστάσεις με άγνωστη αποστολή ανάλογα με το ποιόν του χειριστή τους.
Το περιστατικό, όπως ήταν φυσικό επιλήφθηκε η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών για τα περαιτέρω.
Υπενθυμίζουμε ότι πριν δύο χρόνια ένα άλλο drone φέρεται είχε εντοπιστεί βραδυνές ώρες κοντά στον προαύλιο χώρο του ΓΕΕΘΑ, σημαίνοντας συναγερμό στις αρμόδιες υπηρεσίες ασφαλείας .
Τα μινι-μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα αποτελούν μεγάλο πονοκέφαλο για τις αστυνομικές και στρατιωτικές αρχές στην αχανή και δύσκολη από όλες τις απόψεις ασφαλείας ελληνική επικράτεια.
Τέτοια συστήματα μπορεί να προμηθευτεί πολύ εύκολα στο εμπόριο ο καθένας , υλοποιώντας την όποια επιθυμία του , ενώ αυτά λόγω του μικρού μεγέθους τους κινούνται στην κυριολεξία παντού.
Υπάρχουν drone μικροσκοπικά που κινούνται στα πιο απίθανα σημεία σύμφωνα με άρθρα στο διεθνή τύπο , σε μια βιομηχανία που έχει ανθίσει απίστευτα εδώ και χρόνια .
Η παρουσία τους στην κοινωνία μας σήμερα κυριολεκτικά έχει φέρει τα πάνω κάτω, ενώ απαιτούνται ειδικά εκπαιδευμένοι εμπειρογνώμονες για τον εντοπισμό τους και την πιθανή εξουδετέρωση τους σε παράνομες πτήσεις πάνω από ευαίσθητες εγκαταστάσεις .
Η χρήση αυτών των συστημάτων έχει κυριεύσει τις ένοπλες δυνάμεις πολλών χωρών, μιας και αποτελούν τον καλύτερο τρόπο για επιχειρήσεις συλλογής πληροφοριών, φωτογραφήσεις ακόμα και επιθέσεις από αέρος.



 pentapostagma

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου