Δευτέρα 27 Αυγούστου 2018

Στη Συνεδρίαση Της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης Της ΚΕΔΕ Ο Δήμαρχος Αρταίων




Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ ο Δήμαρχος Αρταίων


Στη συνεδρίαση της Επιτροπής Αγροτικής Ανάπτυξης της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας παρέστη ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης. Η συνεδρίαση ήταν η πρώτη στην οποία παρέστη ο κ. Τσιρογιάννης με την ιδιότητα του μέλους της Επιτροπής, μέσω της οποίας υπάρχει πλέον η δυνατότητα να προωθηθούν καλύτερα και ακόμη πιο αποτελεσματικά τα θέματα που αφορούν τον πρωτογενή τομέα της Άρτας.
Στη ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης συζητήθηκαν σημαντικά θέματα, όπως τα προβλήματα που προκύπτουν από την τήρηση βιβλίου ημερησίων δελτίων απασχολούμενου προσωπικού σε αγροτικές εργασίες, με την Επιτροπή της ΚΕΔΕ να ζητά, μεταξύ άλλων, την άμεση τροποποίηση της σχετικής απόφασης του Υπουργείου Εργασίας και τη μη υποχρεωτική αλλά την προαιρετική εφαρμογή της για το 2018 και την υποχρεωτική εφαρμογή της από το 2019 και μετά για να ενημερωθούν εγκαίρως όλοι οι εργοδότες παραγωγοί.
Επίσης, έγινε εκτενής συζήτηση για τις παρενέργειες που δημιουργεί η προσπάθεια εξυγίανσης της ΔΕΗ στις αγροτικές εκμεταλλεύσεις, με την Επιτροπή της ΚΕΔΕ να ζητά, μεταξύ άλλων, άμεση κατηγοριοποίηση μεταξύ των παραγωγών προκειμένου να αντιμετωπίζονται διαφορετικά όσοι δείχνουν απροθυμία να αποπληρώσουν τα χρέη τους. Επίσης, ζητά να υπάρξει πάγωμα των παλαιών χρεών των παραγωγών χωρίς την προσθήκη τόκων και διακανονισμός για τουλάχιστον 100 δόσεις με ή χωρίς προκαταβολή, καθώς και για τους ΤΟΕΒ που δείχνουν διάθεση να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους, η ΔΕΗ να στηρίξει το μεγαλύτερο χρονικά διάστημα αποπληρωμής των προκαταβολών/δόσεων.

Παράλληλα, ο κ. Τσιρογιάννης έθεσε ως θέματα την ανάγκη να υπάρξουν περισσότερα κονδύλια από την Πολιτεία για αγροτικές υποδομές, όπως ασφαλτοστρώσεις αγροτικών δρόμων, κατασκευή ομβροδεξαμενών, νέα δίκτυα άρδευσης για τους καλλιεργητές, έργα αγροτικού εξηλεκτρισμού κ.α. Επιπλέον, ο Δήμαρχος έκανε μια εκτενή παρουσίαση του αγροτικού προφίλ της Άρτας, εστιάζοντας στα άριστης ποιότητας προϊόντα, στις δυνατότητες τόσο του κάμπου, όσο και του Αμβρακικού Κόλπου, αλλά και στην ανάγκη στήριξης των αγροτών και των ψαράδων της περιοχής. Τέλος, πρότεινε και έγινε αποδεκτό η επόμενη συνεδρίαση της Επιτροπής να πραγματοποιηθεί στην Άρτα.
«Ο πρωτογενής τομέας στην Άρτα, θα πρέπει να αποτελέσει την «ατμομηχανή» της περιοχής μας, να δημιουργήσει θέσεις εργασίας, ποιοτικά προϊόντα, έτσι ώστε να τονωθεί η τοπική οικονομία. Με την συμμετοχή μου πλέον, στα κορυφαία όργανα της αυτοδιοίκησης, ως μέλος στην επιτροπή Αγροτικής Ανάπτυξης της ΚΕΔΕ, θα προωθήσουμε και θα δρομολογήσουμε θέματα που αφορούν τους αγρότες της περιοχής μας. Στη συνεδρίαση, η οποία ήταν η πρώτη που έδωσα το «παρών» ως μέλος της Επιτροπής, συζητήσαμε πολλά ενδιαφέροντα θέματα αγροτικής ανάπτυξης, ενώ φάνηκε ότι υπάρχει η διάθεση για συνεργασία και δουλειά ώστε να προωθήσουμε πολλά και σημαντικά θέματα για τον πρωτογενή τομέα. Ευχαριστώ τον Πρόεδρο και τα μέλη της Επιτροπής που αποδέχθηκαν την πρότασή μου να γίνει συνεδρίαση της Επιτροπής στην Άρτα, ώστε να ληφθούν αποφάσεις και να προωθηθούν θέματα που αφορούν τους αγρότες της περιοχής μας» αναφέρει σε δήλωσή του ο Δήμαρχος Αρταίων Χρήστος Τσιρογιάννης.



epirus-tv-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου