Κυριακή 26 Αυγούστου 2018

Έρχεται ο «Εμαυτίων» στην αυλή της Ζωσιμαίας Ακαδημίας




Ο χώρος του σχολικού συγκροτήματος της Ακαδημίας, όπου προαυλίζονται οι μαθητές εννέα 


σχολείων, πρόκειται να αλλάξει όψη μέσω του πιλοτικού προγράμματος «Εμαυτίων», που αφορά στη διαμόρφωση των αθλητικών εγκαταστάσεων των αύλειων χώρων σχολικών μονάδων σε δώδεκα περιφέρειες της χώρας.

Στη συνεδρίαση της Δευτέρας, το δημοτικό συμβούλιο Ιωαννίνων πρόκειται να αποδεχθεί την απόφαση ένταξης στο ΠΔΕ της πράξης και χρηματοδότηση ύψους 50.000 ευρώ για τις απαραίτητες εργασίες, με εισήγηση του αρμόδιου αντιδημάρχου Προγραμματισμού και Ανάπτυξης Θανάση Μανταλόβα.

Το πιλοτικό πρόγραμμα αποτελεί πρωτοβουλία του Γραφείου Κοινωνικών Πολιτικών της Γενικής Γραμματείας του Πρωθυπουργού και θα υλοποιηθεί από κοινού από το υπουργείο Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων και τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού με βασικό στόχο τη ριζική αναβάθμιση του σχολικού αθλητισμού και την ενίσχυση του ερασιτεχνικού αθλητισμού. Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο ένα εκατομμυρίου ευρώ και εντάσσεται στο εθνικό σχέδιο αναβάθμισης των αθλητικών χώρων στα σχολεία.

Στα Γιάννενα επιλέχθηκε το σχολικό συγκρότημα Ζωσιμαίας Παιδαγωγικής Ακαδημίας Ιωαννίνων, που στεγάζει δύο νηπιαγωγεία (5ο και 16ο), πέντε δημοτικά (1ο-2οΠειραματικό, 8ο και 12ο και 4ο Ειδικό), το 4ο Γενικό Λύκειο, 1 Εσπερινό Λύκειο Δήμου Ιωαννιτών.

Στο ίδιο πρόγραμμα εντάχθηκε και το σχολικό συγκρότημα κοινότητας Λαδοχωρίου/Γραικοχωρίου του δήμου Ηγουμενίτσας.

Τα κριτήρια για την επιλογή των σχολεία ήταν τρία: Να λειτουργούν τρία ή τέσσερα σχολεία μαζί σε ένα συγκρότημα, να βρίσκονται στην περιφέρεια και να μπορούν να λειτουργήσουν το απόγευμα ως πόλος έλξης της νεολαίας.

Εκτιμάται ότι η διαδικασία της δημοπράτησης από τους δήμους και μέχρι να αναλάβει ανάδοχος μπορεί να διαρκέσει 2-3 μήνες, αν δεν υπάρχουν προβλήματα με ενστάσεις. Εν συνεχεία, τα έργα δεν απαιτούν πάνω από 1,5 με 2 μήνες.

Συνολικά το έργο αφορά 41 σχολεία, τα οποία έχουν 11.152 άτομα μαθητικό πληθυσμό




agon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου