Πέμπτη 30 Αυγούστου 2018

ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ - Και πάλι στα… μαχαίρια για τα απορρίμματα






Νέοι διαξιφισμοί αναφορικά με το θέμα της μεταφοράς υπολείμματος από τη Μονάδα ΑΣΑ στο 



Ελληνικό, προκλήθηκε χθες, στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όταν έγινε γνωστή η πρόβλεψη της δημοτικής αρχής για τη διάθεση ενός κονδυλίου 74.000 ευρώ στην αναμόρφωση του προϋπολογισμού, πρόβλεψη που εγκρίθηκε από το Σώμα.

Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Καθαριότητας, Δημήτρης Κατηρτσίδης, αναφερόμενος στους λόγους για τους οποίους υπάρχει η συγκεκριμένη πρόβλεψη, ανέγνωσε τμήματα της επιστολής που έχει αποστείλει η δημοτική αρχή στο ΦΟΔΣΑ Ιωαννίνων, στον ΦΟΔΣΑ της Περιφέρειας Ηπείρου που είναι υπό σύσταση και στην αντιπεριφερειάρχη, Τατιάνα Καλογιάννη.
Στην επιστολή αυτή γνωστοποιούνται οι αποφάσεις του Δήμου Ιωαννιτών που επικεντρώνονται στη μεταφορά των σύμμεικτων απορριμμάτων με ίδια μέσα στο εργοστάσιο, καθώς δεν έχουν ακόμη κατασκευαστεί οι σταθμοί μεταφόρτωσης.
Κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας, διατύπωσε ερωτήματα, που αποτελούσαν παράλληλα και αιχμές προς τον πρόεδρο του Φορέα, Σπύρο Κωνσταντόπουλο, καταγγέλλοντας ελλιπή προετοιμασία και ευθύνη του Φορέα για την καθυστέρηση που υπάρχει.
Όπως σημείωσε η μεταφορά του υπολείμματος είναι αρμοδιότητα των τεσσάρων φορέων των διαχειριστικών ενοτήτων, όμως μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει καμία απολύτως ενέργεια ενώ τον Οκτώβριο ξεκινά η δοκιμαστική λειτουργία του εργοστασίου.
«Για το διάστημα αυτό των τεσσάρων μηνών μέχρι την κανονική λειτουργία η μεταφορά των απορριμμάτων στο εργοστάσιο θα γίνεται δωρεάν. Ήδη, ως Δήμος Ιωαννιτών έχουμε προετοιμαστεί για τη μεταφορά των απορριμμάτων στο Ελευθεροχώρι, υπολογίζοντας ένα κόστος από 12-15 ευρώ τον τόνο.
Για τη μεταφορά του υπολείμματος όμως δεν υπάρχει καμία προετοιμασία και αυτό θέλουμε να πληροφορηθούμε από τους συναρμόδιους φορείς. Δε θέλουμε να γίνουμε Κέρκυρα», τόνισε ο κ. Κατηρτσίδης.
Ο κ. Κωνσταντόπουλος επιχείρησε να απαντήσει κάνοντας λόγο για ένα δύσκολο τεχνικό ζήτημα, παραπέμποντας σε συζητήσεις που γίνονται αυτή την περίοδο με την Περιφέρεια και την ανάδοχο εταιρεία και για τους ΣΜΑ και για τη μεταφορά του υπολείμματος.
Το 4ο Δημοτικό Ανατολής
Παράλληλα, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ήρθε και το θέμα της λειτουργίας του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ανατολής.
Συγκεκριμένα, δύο εβδομάδες πριν την έναρξη της νέας σχολικής περιόδου και παρότι έχουν περάσει τρεις μήνες από την ίδρυση του 4ου Δημοτικού Σχολείου Ανατολής, δημιουργείται έντονος προβληματισμός για το εάν η σχολική μονάδα θα είναι έτοιμη να λειτουργήσει με το πρώτο κουδούνι.
Τους προβληματισμούς εξέφρασε ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Εμμανουηλίδης που τόνισε ότι δεν έχει γίνει καμία παρέμβαση την κτιριακή υποδομή.
Οι απαντήσεις δόθηκαν από δύο κατευθύνσεις από τη δημοτική αρχή με τον αντιδήμαρχο Π. Κολόκα να τονίζει πως οι τεχνικές υπηρεσίες διαπίστωσαν ότι το κτίριο δεν διαθέτει άδεια (!), αλλά μπορούν να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις ώστε να λειτουργήσει κανονικά και με την κα. Τσίλη και τον κ. Τσαμπαλά να τονίζουν πως δεν απαιτούνται εργασίες παρά μόνο στον περιβάλλοντα χώρο αλλά εκείνο που εκκρεμεί είναι η κατανομή εκπαιδευτικού προσωπικού και ο ορισμός διευθυντή...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου