Πέμπτη 10 Οκτωβρίου 2019

Ο «νέος ΕΝΦΙΑ» της ΝΔ που μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση Μητσοτάκη



Ο Κυριάκος Μητσοτάκης και το επικοινωνιακό επιτελείο του κόμματος γνωρίζουν ότι θα κληθούν να πάρουν στα χέρια τους μια πατάτα πιο καυτή και από εκείνη της ΔΕΗ.



Ο λόγος για το AIRBN και τις παρεμβάσεις που καλείται να πάρει η κυβέρνηση μετά τις ασφυκτικές πιέσεις που δέχεται από ξενοδόχους και όχι μόνο.

Ο πρωθυπουργός δέχεται εισηγήσεις για δραστικά μέτρα που θα αλλάξουν εντελώς το τοπίο και όσα ισχύουν τώρα, καθώς η κατάσταση σε πολλές περιοχές της Ελλάδας έχει ξεφύγει. Το ίδιο και οι τιμές για μια απλή ενοικίαση.
Από την άλλη υπάρχουν πολλοί εντός κόμματος (αλλά και από φίλια δημοσιογραφικά Μέσα) που καλούν τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην κάνει το λάθος επέμβει, καθώς προβλέπουν ότι το AIRBNB μπορεί να γίνει ο νέος ΕΝΦΙΑ της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Όπως ο Αντώνης Σαμαράς υπέκυψε στις πιέσεις και στήριξε το μέτρο του ΕΝΦΙΑ βάζοντας την ταφόπλακα στην διακυβέρνησή του, το ίδιο θεωρούν ότι θα συμβεί και με την κυβέρνηση Μητσοτάκη αν πάρει δραστικά μέτρα που θα θίγουν τη μεσαία τάξη, η οποία βλέπει τα εισοδήματά της να αυξάνονται απ’ το AIRBNB.
Το δίλημμα είναι μεγάλο και η απόφαση του πρωθυπουργού σημαντική. Τι θα πράξει και ποιο πολιτικό κόστος θα πάρει, θα το μάθουμε σε λίγο καιρό!

instanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου